StoryEditor

QEX je na trhu vyše 30 rokov a otvoril svoje nové sídlo

09.05.2022, 09:30

Spoločnosť QEX slávnostne predstavila hosťom svoje sídlo v Trenčíne.

Je mnoho čísel, ktoré by sa dali zvoliť pri dôkladnom popise etablovanej značky QEX. No asi tie najdôležitejšie sú čísla 1, 5 a 30. Prečo je to tak?

Jednotka súvisí s prvenstvom firmy, keďže sa zaradila medzi prvé akciové spoločnosti na Slovensku, ktoré vznikli po revolúcii. Táto udalosť sa datuje presne 28.5.1990. Hneď však treba podotknúť, že QEX patrí tiež k jedným z mála tých firiem, ktoré sú úspešné a aktívne dodnes.

S tým súvisí ďalšie číslo – 30. Je to už vyše tridsať rokov, čo firma dokazuje, že jej nielen na Slovensku zaslúžene patrí dôležité postavenie. Len dva roky po vzniku sa QEX zúčastnil výstav v Štokholme, Bratislave, Brne a Prahe a vyvinul svoje unikátne trezorové zariadenia, ktoré boli exportované do 30 krajín sveta. Opäť tá šťastná tridsiatka.

image

QEX 30 rokov

Treba povedať, že QEX bol v tom čase aktívny aj za hranicami. Pobočky mala firma hneď v niekoľkých zahraničných mestách a to v Prahe, Moskve, Sofii a Kyjeve. Zaujímavosťou je, že už v 90. rokoch si firma rozdeľovala zisk so svojimi zamestnancami, čo opäť prispelo k ďalšiemu rozvoju.

QEX sa okrem vývoja bankových zariadení či parkovacích automatov zameral aj na reklamné plochy. V tejto oblasti bola firma veľmi úspešná, keďže sa jej podarilo vybudovať najväčšiu sieť citylightov v krajine. Veľká zmena nastala v roku 2017, kedy sa majiteľom stal Ondrej Hort.

O štyri roky neskôr si QEX našiel svoje nové sídlo v Trenčíne, stále prevádzkuje pobočku v Bratislave a servisné strediská v Banskej Bystrici a Košiciach. Keďže bola reč o číslach, predsa len tu je ešte jedno, ktoré nemožno opomenúť: 170 miliónov eur. V tejto sume je vyčíslený historický obrat spoločnosti, ktorý sa aj naďalej každoročne zvyšuje.

​Päť divízií

Nahliadnime však aj do súčasnosti a pozrime sa, ako vyzerá firma dnes. QEX je rozdelený do piatich divízií, pričom každá má svoje nezameniteľné postavenie vo firme. Nájdeme tu divíziu Systémov a servisu, Reklamy, Eventov, Parkingu a Digitálu. Na ich bezproblémovom fungovaní sa podieľa spolu 40 zamestnancov a spolupracovníkov, ktorí sa ročne spoločne postarajú o priemerný obrat vo výške 6 miliónov eur.

Významné sú však aj partnerstvá so spoločnosťami a značkami, ktoré s QEX spolupracujú. Patrí sem napríklad Phillips, Qmatic, Suzohapp, Telelogos, Easescreen, Masterwork, Moodmedia, Prolitec a mnohé iné.

image

QEX 30 rokov

​20. apríla sa v Trenčíne spomínalo aj na tieto míľniky firmy a pripíše sa k nim ďalší. Predstavitelia firmy slávnostne otvorili spolu s vyše 50 hosťami, medzi ktorými nechýbal Predseda TSK, pán Ing. Jaroslav Baška, primátorka Trenčianskych Teplíc, Mgr. Zuzana Frajková Ďurmeková, či rektor Trenčianskej univerzity, pán doc. Ing. Jozef Habánik, PhD., svoje nové sídlo, ktoré spĺňa aj náročné kritéria pre súčasný “work and office design”.

Na ploche 1000 metrov štvorcových sú rozmiestnené obchodné, výrobné, kancelárske a skladové priestory, ktoré tak budú môcť navzájom komunikovať, čím sa docieli celistvosť a efektívnosť všetkých firemných procesov. Zamestnanci získali kvalitný pracovný priestor, ktorý bude komfortný, dynamický a určite aj zdravý. Značka QEX sa teda posunie opäť ďalej a nebude jej nič stáť v jej ďalšom rozvoji.

01 - Modified: 2018-10-02 13:54:24 - Feat.: - Title: QEX ide aj do digitálu a eventov
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 08:42