Firma Dalibora Cicmana je jednou z najrýchlejšie rastúcich vo svojom segmente.SNÍMKA: GYMBEAM
StoryEditor

Vyspelá e-commerce je v čase pandémie benefitom

12.05.2020, 00:00
GymBeam sa z nuly k miliónom spokojných zákazníkov vyšvihol za šesť rokov. Pandémia ďalšie globálne ciele firme zrejme neprekazí. Košická spoločnosť od začiatku stavia na digitálne inovácie.

V odvetví, v ktorom roky vládli iba veľkí hráči alebo paradoxne malé kamenné predajne pri fitnescentrách, GymBeam zaviedol revolučné inovácie a ani dnes nestagnuje. Vďaka tomu je unikátom svojho segmentu. Vyvíja, predáva a distribuuje produkty fitnes výživových doplnkov, funkčných potravín či vybavenie pre aktívny životný štýl do krajín strednej a východnej Európy. Patrí k najrýchlejšie rastúcim značkám svojho druhu. Je za tým technologicky vyspelá e-commerce platforma, prepracovaný marketing, IT aj zákaznícky servis a výkonný tím zložený z viac ako stopäťdesiatich ľudí z trinástich krajín.


Milióny produktov aj klientov
Koronavírus do značnej miery negatívne ovplyvnil fungovanie viacerých firiem na Slovensku. Košická spoločnosť, ktorú na Facebooku a Instagrame sleduje už viac ako milión ľudí, k nim rozhodne nepatrí. Dlhodobo stavia na možnosti a výdobytky, ktoré so sebou prináša digitálna doba. Už na začiatku aplikovali vo firme inovatívne postupy, z ktorých veľmi rýchlo začali čerpať benefity. A inak to nie je ani dnes. „Máme pobočky vo viacerých krajinách, tomu sme prispôsobili aj systém práce. Distribúciu tovaru tiež budujeme takmer výhradne online. Prejsť na stopercentný home office pre koronavírus pre nás nebolo preto veľkou výzvou,“ opisuje Dalibor Cicman, zakladateľ spoločnosti GymBeam.


Z nuly na 24 miliónov eur ročne sa firma dostala za šesť rokov. Od svojho štartovacieho roku 2014 je plne adaptabilnou. „Vo všetkom sa snažíme spraviť povestnú extra míľu, čo nie je v podnikaní také celkom bežné,“ vysvetľuje Cicman, v čom tkvie ich úspech. Z metropoly východného Slovenska si urobili nielen svoje sídlo, al...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Živnostníci sú kostrou ekonomiky regiónov 02 - Modified: 2024-03-19 08:09:30 - Feat.: - Title: Daňová smernica BEFIT má kritikov. Argumentujú suverenitou štátov aj odchodom podnikov z EÚ 03 - Modified: 2024-03-10 12:12:25 - Feat.: - Title: Na Slovensku hrozí firmám zvýšené riziko konkurzov. Minulý rok zasiahnuté podniky zamestnávali 1600 ľudí 04 - Modified: 2024-03-07 00:51:12 - Feat.: - Title: Slovenský europoslanec sa v paneli zameral na malých podnikateľov. Únia by mala pomôcť aj farmárom 05 - Modified: 2024-03-07 16:23:55 - Feat.: - Title: Transformujte Vaše podnikanie s HPE GreenLake: Kľúč k inovácii a efektívnosti
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
14. apríl 2024 13:14