StoryEditor

Zlatý volant pre Audi A4

02.12.2007, 23:00

Hoci nový model Audi A4 ešte nie je na trhu, podaril sa mu husársky kúsok. Nemecký časopis Bild am Sonntag mu venoval cenu Zlatý volant (Goldenes Lenkrad). Nová limuzína so štyrmi kruhmi sa stala najlepším vozidlom strednej triedy a presadila sa v silnej konkurencii. Cenu, ktorá sa pokladá za najvýznamnejšie vyznamenanie v automobilovom priemysle, prevzal Rupert Stadler, predseda
Predstavenstva Audi AG. "Je to vynikajúci úspech nového modelu a celej značky Audi. Stojí za ním motivovaný a angažovaný prístup celého tímu Audi," povedal Stadler pri udeľovaní ceny v Berlíne.
Názor odborníkov
Porotu súťaže tvorili významné osobnosti, technickí experti, ako aj profesionáli z pretekových okruhov a automobilových súťaží. Každý člen mal možnosť vyskúšať si kandidátov počas testovania aj tento rok. Nové Audi presvedčilo nielen dynamickými kvalitami, ale aj pri hodnotení dizajnu, výbavy a komfortu.
Audi A4 a jeho predchodca Audi 80 sa najviac predávajú v histórii tejto značky. Doteraz si našli 8,5 milióna zákazníkov. Nový model si získava vo svojom segmente osobité technologické postavenie, najmä vďaka systému Audi drive select a vyspelej motorizácii. Všetky pohonné jednotky disponujú priamym vstrekovaním paliva. Novinka bude uvedená na európske trhy v decembri 2008, približne v rovnakom čase teda príde aj na slovenské cesty
Úspešná značka
Cena Zlatý volant sa udeľuje najlepším automobilovým novinkám už od roku 1975. Vyznamenanie pre spomínané Audi A4 znamená už šestnáste víťazstvo vozidla s emblémom štyroch kruhov. Goldenes Lenkrad, teda Zlatý volant, získalo v roku 2004 Audi A6 a o rok neskôr naplno zabodovalo aj prvé veľké SUV, model Audi Q7, mimochodom, vyrábaný v Bratislave.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
18. máj 2024 14:30