StoryEditor

Jankovská podáva na Matoviča trestné oznámenie. Sranda sa skončila, odkazuje šéf obyčajných

25.08.2019, 22:52
Autor:
TASRTASRredred
Igor Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho a ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby Moniku Jankovskú okamžite odvolali.

Štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská reagovala na brífing šéfa OĽaNO Igora Matoviča, kde deklaroval, že by mala odstúpiť zo svojej funkcie.

Matovič vyzval premiéra Petra Pellegriniho a ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby ju okamžite odvolali. Dôvodom je Jankovskej písomná komunikácia s Marianom Kočnerom.

​Jankovská v reakcii na Facebooku tvrdí, že s obvineným Kočnerom nekomunikovala. "S obvineným M.K. som nekomunikovala ani som sa s ním nestretla. Naopak Igor Matovič nepoprel, že s obvineným M.K. komunikoval a existujú smsky, ktoré to dokazujú. Tento pán používa klebety ako fakt," napísala Jankovská.

Na Matoviča podáva trestné oznámenie za ohováranie. "Ja ako právnička zásadne rozlišujem medzi faktami a ohováraním. Podávam trestné oznámenie na Igora Matoviča za ohováranie a podnikám ďalšie právne kroky ohľadom údajnej komunikácie s M.K. a z toho vyplývajúcich úkonov vykonaných orgánmi činnými v trestnom konaní," skonštatovala štátna tajomníčka.

Matovič neskoro večer reagoval, že "sranda sa skončila" a má v pláne zvolať mimoriadnu schôdzu v parlamente. "Ak Pellegrini bude naďalej hrať svoju cynickú hru na slepú babu, nezostane iné a bude sa musieť hanbiť dlhé hodiny počas verejnej grilovačky v parlamente = zvoláme mimoriadnu schôdzu s návrhom na vyslovenie nedôvery vláde," odkázal Matovič.

"Jankovská celému Slovensku tvrdila, že Mariana Kočnera nepozná a nie je s ním v kontakte. V skutočnosti si s ním až do jeho zadržania písala viac ako 1000 správ," zdôraznil Matovič. Tvrdí, že údajné správy Jankovskej s Kočnerom sú dôkazom prepojenia Smeru-SD s vraždou novinára. Dodal, že v súčasnosti by mala celá opozícia stáť pred ministerstvom a apelovať na jej odvolanie.

"Monika Jankovská spáchala atentát na spravodlivosť na Slovensku," podotkol s tým, že premiér a minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) sú spolupáchateľmi tohto atentátu. Ak na jej odvolanie premiér potrebuje legislatívne zmeny, ponúkol vláde súčinnosť.

Matovič opätovne avizoval celodenný protest pred budovou rezortu spravodlivosti v prípade, ak minister a premiér Jankovskú neodvolajú do nedele do polnoci. Protest by sa mal podľa jeho slov konať v pondelok od 9.00 hod. ráno.

Pellegrini v sobotu povedal, že v prípade Jankovskej bude konať, ak sa podozrenia potvrdia. Gál podľa svojich slov okamžite po potvrdení väzieb na Mariana K. podá návrh na jej odvolanie. V prípade ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál podľa svojich slov zotrvanie vo funkcii ministra.

​Polícia vykonala vo štvrtok (22. 8.) zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov.

Meno štátnej tajomníčky sa malo objaviť v údajnej komunikácii Kočnera, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:30