Joe Biden, Donald TrumpReuters
StoryEditor

Biden sa bojí Trumpa. Do debaty nechce ísť, kým bude infikovaný

07.10.2020, 06:00
Autor:
TASRTASR
Biden pritom v pondelok uviedol, že v druhej debate je pripravený sa s Trumpom stretnúť.

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden uviedol, že americký prezident Donald Trump by sa nemal zúčastniť ich druhej spoločnej prezidentskej debaty, pokiaľ bude stále infikovaný novým koronavírusom. Informovali o tom v stredu agentúry AP a Reuters.

"Myslím si, že ak má stále COVID-19, debatovať by sme nemali," povedal Biden novinárom v meste Hagerstown v štáte Maryland, keď nastupoval do svojho lietadla.

Biden pritom v pondelok uviedol, že v druhej debate je pripravený sa s Trumpom stretnúť, "ak vedci povedia, že je to bezpečné". V utorok povedal, že sa "teší na možnosť debatovať s Trumpom", avšak podľa neho sa budú musieť riadiť veľmi prísnymi opatreniami. Dodal, že nepozná Trumpov stav, odkedy sa prezident vrátil po hospitalizácii späť do Bieleho domu.

Trump v utorok na sociálnej sieti Twitter napísal, že sa teší na ďalšiu prezidentskú debatu s Joeom Bidenom, ktorá sa má konať 15. októbra.

Vyhlásil to napriek tomu, že len v pondelok ho prepustili po troch dňoch hospitalizácie z nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, kde sa liečil na ochorenie COVID-19 spôsobené novým koronavírusom.

​Trumpov lekár Sean Conley v utorok oznámil, že prezident nepociťuje "žiadne symptómy" ochorenia COVID-19. V pondelok však novinárom potvrdil, že Trump je stále infekčný.

Trump mal pozitívny test na nový koronavírus minulý štvrtok po tom, čo sa nákaza potvrdila u jednej z jeho najbližších poradkýň Hope Hicksovej.

Po jeho ozname viacero ľudí z jeho okolia - vrátane jeho manželky Melanie, manažéra jeho volebnej kampane Billa Stepiena či hovorkyne Bieleho domu Kayleigh McEnanyovej oznámilo, že boli tiež infikovaní. McEnanyová v noci na stredu oznámila, že pozitívny test na koronavírus má aj Trumpov vplyvný poradca Stephen Miller.

Epicentrom nákazy bolo pravdepodobne podujatie v Bielom dome, kde Trump predstavil svoju kandidátku na sudkyňu najvyššieho súdu. Väčšina hostí nemala rúška a nedodržiavala medzi sebou dostatočné odstupy.

01 - Modified: 2024-04-18 05:47:32 - Feat.: - Title: Dva a pol hodinová večera v Trump Tower. Duda s Trumpom diskutovali o Ukrajine, Blízkom východe aj NATO 02 - Modified: 2024-04-17 20:40:28 - Feat.: - Title: Biden podporil balík pomoci pre Ukrajinu a Izrael predstavený republikánmi. Vyzval na urýchlené prijatie 03 - Modified: 2024-04-17 13:11:05 - Feat.: - Title: Biden vyzýva na trojnásobné zvýšenie ciel na čínsku oceľ a hliník. Čína narúša hospodársku súťaž, znie z USA 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 05 - Modified: 2024-04-16 21:55:15 - Feat.: - Title: Proces s Trumpom: šesť porotcov zložilo prísahu, výber ďalších pokračuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 09:21