Téma lockdownu neraz stavia proti sebe premiéra Igora Matoviča (vľavo) a ministra hospodárstva Richarda Sulíka.TASR
StoryEditor

Matovič: Neviem, dokedy sa bude dať takto fungovať v koalícii, SaS robí naschvály

13.11.2020, 12:50
Autor:
TASRTASR
Premiér reagoval na šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ktorému sa nepáčil plán tzv. komunitného testovania.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) nevie, dokedy sa bude dať fungovať v koalícii. SaS je podľa jeho slov jediná koaličná strana, ktorá robí "naschvály".

Reagoval tak na šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ktorému sa nepáčil plán tzv. komunitného testovania. Premiér už pripustil, že komunitné testovanie nebude.

​"Neviem, dokedy sa dá takto fungovať 'spolu', lebo koalícia, ktorá má za úlohu čistiť špinu od podlahy a navyše robiť mimoriadne ťažké rozhodnutia v čase pandémie, musí ťahať dôsledne spolu a nie si robiť takéto 'trápnučké naschvály'. Tri strany si to nerobíme, SaSka opakovane," skonštatoval na sociálnej sieti premiér, ktorý podľa svojich slov verí, že sa Sulík "konečne" naučí držať spolu s ostatnými z OĽANO, Sme rodina a Za ľudí.

Pred príchodom na zasadnutie pandemickej komisie Matovič novinárom povedal, že SaS v koalícii chce a Sulíka z postu nezvažuje odvolať. Chce len, nech sa "unormálni".

Matovič tiež na sociálnej sieti napísal, že Sulík "odsabotoval" plán na celoplošné komunitné pretestovanie a následné celoplošné otvorenie všetkých dotknutých prevádzok. "Ako presvedčím ľudí o komunitnom testovaní, keď kľúčový koaličný partner povie, že je to hlúposť?" povedal následne novinárom.

Dodal, že aj naďalej platí jeho verejný prísľub Sulíkovi, že ak príde do nedele s plánom, ktorý zníži do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s pandémiou nového koronavírusu.

​Sulík počas týždňa vyhlásil, že vláda nesplnila sľuby o uvoľňovaní opatrení po plošnom testovaní a predĺžila núdzový stav. Sulíkovi sa tiež nepáčil návrh na takzvané komunitné testovanie, podľa ktorého majú zabezpečiť celoplošné testovanie školy, cirkvi, športové kluby či hotely.

Matovič v reakcii zdôraznil, že za predĺženie núdzového stavu aj za komunitné testovanie hlasovalo všetkých päť členov krízového štábu za SaS.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:27