Milan Lasica vo vysielaní Rádia Viva. Foto: radioviva.skradioviva.sk
StoryEditor

Rádio Viva zanikne, frekvencie dnes dostala iná firma

03.12.2013, 18:13
Rádio Viva zmizne z éteru už tento mesiac, jeho frekvencie dostane spoločnosť Corporate Legal.

Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes opäť rozhodovala o frekvenciách, na ktorých vysiela Rádio Viva. A opäť rozhodla rovnako ako v máji 2012: frekvencie pridelila spoločnosti Corporate Legal.

Rada tvrdí, že sa rozhodla pre uchádzača, "u ktorého je najväčší predpoklad efektívneho využívania pridelených frekvencií, a to ako z programového, tak aj ekonomického hľadiska".

Znamená to, že Rádio Viva zmizne z éteru už tento mesiac. Corporate Legal totiž už minulý rok avizovala, že chce spustiť nové Info Rádio. Vtedy tvrdila, že má ísť o rádio pre cieľovú skupinu 30- až 60-ročných, hudobný formát AC (Adult Contemporary). Hrať bude hudbu 70. až 90. rokov. Prečítajte si viac o projekte Info Rádia.

Licenčná rada sa k frekvenciám Vivy vrátila po tom, čo Najvyšší súd SR v marci v plnom rozsahu zrušil jej pôvodné rozhodnutie a vrátil jej vec na ďalšie konanie. "Rada sa uzniesla, že v ďalšom konaní nebude akceptovať dopĺňanie žiadosti o licenciu o nové náležitosti, ale len vyjadrenia k už predloženým náležitostiam, resp. oznámenia zmien údajov obsiahnutých v žiadosti alebo v priložených dokladoch - napr. zmena v osobe konateľa, spoločníka, zmena sídla a pod.," uvádza v stanovisku.

Tento rok sa udialo niekoľko vecí: spoločnosť Rádio Viva, ktorú zastupoval Igor Dobiš, podala žiadosť o odňatie odňatie licencie Vivy. Corporate Legal zase podala sťažnosť na Ústavný súd SR a neskôr ju vzala späť, ako uvádza Rada v tlačovej správe.

Prečítajte si kompletné stanovisko Rady pre vysielanie a retransmisiu vo veci dnešného pridelenia frekvencií spoločnosti Corporate Legal.

Chronológia kauzy:

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 02:18