Malý medvedík (Little Bear)
StoryEditor

RiK TV prichádza. Aký program ponúkne nová televízia

12.12.2014, 14:21
Na Nový rok štartuje na Slovensku televízna stanica pre deti. Prečítajte si, aké sú jej programové ťaháky.

1. januára 2015 začne vysielať nová televízia RiK. Ide o ďalší kanál zo skupiny Joj, tentokrát určený pre detského diváka vo veku 4 až 12 rokov a jeho rodičov.

RiK bude všetky svoje programy vysielať so slovenským dabingom. Čo ponúkne? Ako vyplýva z promoslučky, ktorá sa objavila na družici Astra, RiK bude vysielať 24 hodín denne a svoju štruktúru rozdelí do piatich blokov:

6:00 - 10:00 Veselý budíček s Rikom

10:00 - 12:00 Rikove dobrodružstvá

12:00 - 17:00 Po škole s Rikom

17:00 - 20:00 Rikov rozprávkový večierok

20:00 - 6:00 Dobrú noc s Rikom

Stanica sľubuje zahraničné, prevažne európske detské seriály. "Nebudú chýbať ani celovečerné filmy určené pre celé rodiny v prime time," avizuje. V prezentácii pre zadávateľov reklamy predstavila tieto štyri ťaháky:

Christopher Columbus

Každý pozná slávne meno Christopher Columbus, ale málokto vie, aká bola jeho cesta, kým sa stal najlepším moreplavcom a objaviteľom v histórii. Christopher Columbus sa poháňaný bezhraničnou vášňou pre slobodu a dobrodružstvo vydáva na dobrodružnú cestu do indie v roku 1492, počas ktorej objavil aj Ameriku.

@dventurers - páni času (@dventurers - Masters of Time)

Lola, Nevin, Paul a ich učiteľ Kikko zmizli bez stopy. Pri hľadaní svojich spolužiakov a učiteľa využívajú deti software, ktorý umožňuje cestovať v čase. Pri potulkách históriou sa stretá- vajú so zaujímavými osobnosťami svetových dejín a nie vždy majú na ružiach ustlané.

Albert, piaty mušketier (Albert, the 5th Musketeer)

Viete o tom, že traja mušketieri boli v skutočnosti piati? A mali jedno veľké tajomstvo,
v ktorom skrývali svoju silu. To tajomstvo sa volá Albert de Parmagnan. Vôbec nie je dôležité, že meria necelý meter. Bez jeho kreativity a geniality by mušketieri nezvládli ten chaotický neporiadok a nevyhrali ani jednu bitku.

Malý medvedík (Little Bear)

V idylke kúzelného lesa žije malý medveď. Prekypuje chuťou do života, túžbou po poznaní a bláznivými nápadmi. Jeho predstavivosť ho zavedie na vzdialené miesta a do cudzieho sveta. So svojimi priateľmi prežije veľa dobrodružstiev.

(zdroj anotácií: prezentácia pre zadávateľov reklamy)

 

"Slovenským deťom RiK ponúkne program, pri ktorom sa budú smiať aj učiť a využijú svoj čas pred obrazovkou zábavnou i náučnou formou. RiK bude preto dobrým spoločníkom nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov, ktorí sa budú môcť spoľahnúť na kvalitné formáty a zodpovednú programovú štruktúru," sľubuje Joj Group v prezentícii. "Programová štruktúra bude primárne obsahovať sloty určené pre divákov predškolského veku (4-8 rokov) a mladšieho školského veku (9-12 rokov). Konkrétne pôjde o nedialógové a animované formáty či hranú tvorbu so slovenským dabingom."

Projekt detskej stanice RiC vychádza z konceptu spoločnosti Your Family Entertainment AG. Nemecká verzia ponúka programy pre deti, často vzdelávacieho charakteru. Garantuje, že v nej nie je žiadne násilie a rodičom sľubuje, že ich deti strávia čas zmysluplne. Jej materská spoločnosť Your Family Entertainment má v knižnici približne 3 500 polhodinových programov. Prečítajte si o tom viac.

http://vimeo.com/114239176

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:10