StoryEditor

Kiska má vlastnú pieseň. Má »udržovať majestát« a podobné perly

23.06.2014, 12:28
Andrej Kiska sa dočkal vlastnej piesne. Autori ho nabádajú, aby "udržoval majestát, nech je hrdý tento štát". Vypočujte si pieseň a pozrite video.

Andrej Kiska, zdá sa, ako značka funguje a je tu ďalší pokus, ktorý chce z toho vyťažiť. Vznikla pieseň určená priamo jemu s názvom "Spolu za jedno lano". Má to byť "odkaz novému prezidentovi Slovenskej republiky".

Pieseň má aj vlastný videoklip. Účinkujú v ňom celebrity ako Anna Šišková, Juraj Kemka, Peter Šimun, Vladimír Kobielsky či Jana Hospodárova, ale podľa autora aj zástupcovia slovenskej start-upovej komunity a "obyčajní Slováci".

V pesničke sú naspievané "budovateľsky" vyznievajúce odkazy pre samotného Kisku. Spieva sa v nej napríklad: "týmto to nekončí, poďme ďalej vpred", "posuňme sa vyššie, nech vie o nás celý svet", "ťahajte s nami za jedno lano, nech sa Slovač budí spokojná každé ráno" alebo "udržujte majestát, nech je hrdý tento štát".

Autorom hudby a textu je istý Kristián Dufinec, pieseň naspievalo "hudobné zoskupenie" Inkognito, ako uvádza autor v informácii pre médiá. Rozposlal k tomu tlačovú správu a dokonca aj otvorený list:

Autor sa zatiaľ v relevantnom rozsahu medializoval iba raz: pred voľbami nahral podobný počin, pieseň "Chcem zmenu", ktorú označil za "titulnú skladbu prezidentských volieb". Zaznamenala niekoľko zmienok v celoslovenských médiách a zatiaľ vyše 290 tisíc videní na YouTube.

http://youtu.be/zDEdTdFfDUI

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:37