StoryEditor

Bratislava ukazuje prstom: Tieto firmy špinia reklamou mesto

15.07.2014, 07:00
Mesto oblepilo viaceré billboary oznamom, že ide o "nelegálne reklamné zariadenie".

V Bratislave sa objavili prelepené billboardy a ďalšie reklamné plochy. Niektoré z nich prekrýva oznam s veľkým nápisom "nelegálne reklamné zariadenie" a oficiálnym logom mesta Bratislava. Všimol si to Facebook Mesto bez reklamy.

"Žiadame odstrániť do (dátum), inak hlavné mesto Bratislava vykoná právne úkony k jeho odstráneniu," uvádza sprievodný text zobrazený menším písmom. Mesto polepilo nielen billboardy bez kontaktov na ich vlastníkov, ale aj tie, z ktorých možno zistiť kontakt na prenajímateľa plochy.

Mesto zároveň nalepilo oznamy poväčšinou tak, aby bolo naďalej vidieť inzerujúce firmy. Z údajných "nelegálnych reklamných zariadení" tak vidieť konkrétne značky.

Čo na to Stratégie: Odvážny, priam geniálny nápad Bratislavy. Namiesto toho, aby sa mesto doťahovalo s prevádzkovateľmi, vyvíja najúčinnejší možný tlak - tlak ľudí, obyvateľov mesta. Spojilo firmy so slovom "nelegálne", čo nemôže vyvolať inú než negatívnu reakciu. Takto onálepkované sú nielen marginálne spoločnosti, ale aj top zadávatelia reklamy. Mesto vlastne hovorí: pozrite sa, aj tieto firmy sa podieľajú na reklamnej špine. Ide do rizika, že ak sa čo i len raz "seklo" a onálepkovalo billboard, ktorý je v uliciach legálne, bude zažalované.

Prečítajte si tiež:

Stratégie oslovili aj komunikačné oddelenie Bratislavy. Do publikovania správy sme neobrdžali odpoveď.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 16:43