Marcela Šimková
StoryEditor

Potvrdené. Novou šéfredaktorkou Hospodárskych novín je Marcela Šimková

02.02.2015, 08:32
Marcela Šimková bola poverená vedením redakcie Hospodárskych novín už od októbra, na poste vystrieda dlhoročného šéfredaktora Petra Vavra.

„Bola to jednoznačná voľba. Je to nový vietor a verím, že jej profesionálne a manažérske zručnosti posilnia postavenie najčítanejšieho ekonomického titulu na trhu," povedal na margo novovymenovanej šéfredaktorky Vladimír Mužík, výkonný riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia.

Jeho slová potvrdzuje aj riaditeľ obsahu Ivan Hamšík: „Marcela Šimková je špička medzi ekonomickými novinármi. Ukázala, že vie tvoriť relevantný ekonomický obsah, ktorý môže byť prínosom pre našich čitateľov. A na druhej strane vie robiť zaujímavé a atraktívne noviny. A to rozhoduje.“

Marcela Šimková pôsobí v Hospodárskych novinách tri roky, začínala ako redaktorka ekonomiky so zameraním na makroekonomiku, potom oddelenie viedla. Potom pôsobila na pozícii zástupkyne šéfredaktora pre ekonomiku a spravodajstvo. Do HN prišla z denníka Pravda.

Hospodárske noviny začali od januára pod vedením Šimkovej a Hamšíka posilňovať špeciálne prílohy. Prvý Veľký vlakový špeciál vyšiel ako príloha Hospodárskych novín v pondelok 26. januára. Mimoriadne, až 52-stranové vydanie HN sa počas dňa vo väčšine stánkov vypredalo. Už dnes, v pondelok 2. februára, vyšiel v Hospodárskych novinách na 24 stranách Veľký vlakový špeciál 2. Príloha je vložená do celého nákladu – tak vo voľnom stánkovom predaji ako aj pre predplatiteľov.

Zdroj: MAFRA Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 12:07