Rádio (ilustračné foto HN)
StoryEditor

Na Slovensku štartuje nové Rádio Vlna

13.01.2015, 14:49
Rádio Vlna, ktoré využije frekvencie po Vive, vstupuje do éteru.

Na Slovensku začína vysielať nové rádio. Rádio Vlna využije frekvencie po bývalej Vive.

Rádio Vlna je v prvej fáze dostupné na západnom Slovensku (frekvencia 101,8 FM), počúvať sa dá aj na webe www.radiovlna.sk. V tlačovej správe sľubuje, že ostatné frekvencie na celom Slovensku rozvysiela v priebehu polroka.

Rádio Vlna získalo licencie po Vive ešte v roku 2012, no pre súdne spory sa celý proces zdržal a definitívny verdikt Najvyššieho súdu SR padol koncom minulého roka.

Hudobným formátom nového slovenského rádia bude Oldies AC, teda staršie hity. Stanica má slogan "Hity overené časom". Okrem hudby ponúkne moderované relácie, bude mať rannú šou Dobré ráno s Alexom a Barborou (Alexander Štefuca z bývalého rádia Viva a Barbora Rakovská) či spravodajstvo.

Programovým riaditeľom stanice je Peter Hurajt. V predaji reklamy zastupuje Vlnu spoločnosť Radio Services, ktorá predáva aj Jemné a Rádio Anténa Rock. Prečítajte si rozhovor, ktorý koncom roka Stratégiám poskytla programová a marketingová riaditeľka oboch rádií Andrea Diková a sales director Denis Roman.

Držiteľom licencie je spoločnosť Corporate Legal. Nová stanica bola trhu doposiaľ známa pod pracovným názvom Info Rádio. Keď prvýkrát získalo v roku 2012 licenciu, prezentovalo sa ako rádio pre cieľovú skupinu 30- až 60-ročných, s hudobným formátom zameraným na hudbu 70. až 90. rokov. Prečítajte si viac o projekte Info Rádia.

Začiatok štartovacej kampane rádia je stanovený na 1. februára 2015 a celú ju zabezpečuje reklamná agentúra dotcom.sk, ktorá bola aj autorom loga Rádia Vlna. 

 

Logo Rádia Vlna

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

 

 

 

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:58