Ján Plesník
StoryEditor

Záver »opileckej« kauzy: Plesník dnes v RTVS skončil

05.02.2015, 16:18
Športový komentátor podal v RTVS výpoveď. Po tom, čo včera v priamom prenose pôsobil podnapitým dojmom.

Ján Plesník v RTVS končí. Po tom, čo včera v priamom prenose basketbalového zápasu pôsobil podnapitým dojmom, dal v RTVS sám výpoveď: „Športový moderátor a komentátor Ján Plesník požiadal dnes o ukončenie pracovného pomeru. RTVS jeho žiadosti vyhovela. Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika poďakoval Jánovi Plesníkovi za jeho dlhoročnú prácu pre verejnoprávnu televíziu,“ uviedla PR manažérka RTVS.

Obľúbený športový komentátor RTVS Ján Plesník urobil včera počas komentovania priameho prenosu zrejme najväčší prešľap vo svojej kariére. Počas komentovania stredajšieho basketbalového zápasu Good Angels Košice - USK Praha  ho sprevádzali výrazné artikulačné problémy, ktoré nie sú zlučiteľné s profesionálnou prácou moderátora. RTVS ho rovno počas prenosu vystriedala a neskôr sa za neho ospravedlnila. Viac informácií.

Plesníkova kauza sa dostala aj do Česka, písal o nej napríklad Blesk a pridal hlášky, ktoré včera naživo povedal. Slovenský Čas.sk tvrdí, že "javil zjavné známky podnapitosti", nazval ho "podnapitým komentátorom". Podľa jeho informácií ho priamo v hale nechali fúkať a "komentátor odchádzal z Infiniti arény tak, že sa objímal s divákmi".

http://youtu.be/aflQqI_1DKA

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 01:17