StoryEditor

Slováci vytvorili aplikáciu, ktorá prihrá kapelám ľudí na koncert

14.01.2015, 11:00
Tootoot je aplikácia, ktorá upozorní vašu obľúbenú kapelu, že chcete prísť na ich koncert. A koncert i zorganizuje.

Ak patríte k milovníkom hudby, už nemusíte čakať, kedy váš obľúbený spevák oznámi koncert vo vašom okolí. Naopak – povedzte mu sami, že by ste ho radi videli vo vašom meste. Práve to umožňuje aplikácia s názvom Tootoot.

Ako funguje? V aplikácii vyhľadáte svoju obľúbenú kapelu a pošlete jej svoj Tootoot. Následne sa o tom dozvedia vaši priatelia na rôznych sociálnych sieťach, ktorí by tiež radi išli na koncert. Takto sa postupne vytvorí potenciálne publikum a vďaka aplikácii sa manažér kapely dozvie, kde je o koncert záujem, koľko ľudí by prišlo a akú cenu sú ochotní za koncert zaplatiť. Okrem toho manažér vidí, kde by bolo najlepšie koncert zorganizovať a v ktorých termínoch.

Aplikácia tak ide na organizovanie koncertov opačne – fanúšikov kapely neinformuje o plánovaných koncertoch, ale naopak – koncerty vďaka záujmu fanúšikov vytvára. Fanúšik má tak všetko v mobile – upozornenie, že koncert sa podarilo zorganizovať a možnosť si lístky i zakúpiť. Predpokladané spustenie projektu Tootoot je v prvom štvrťroku 2015 v beta verzii. Na stiahnutie bude mobilná aplikácia dostupná bezplatne pre iOS aj Android (neskôr pribudne i Windows).

Čo poviete – využijete novú aplikáciu? Mimochodom pochádza od slovenského tímu.

 

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 21:15