StoryEditor

Nemecký Axel Springer kúpil Business Insider. Zaplatí stovky miliónov

29.09.2015, 15:22

Najväčší digitálny vydavateľ v Európe kupuje väčšinu Business Insideru. Za 88 percent amerického webu zaplatí približne 343 miliónov dolárov.

Podľa oficiálnej správy spoločnosti Axel Springer zapadá tento biznis do stratégie, podľa ktorej chce firma rozšíriť svoj celosvetový vplyv. Business Insider je podľa ich slov líder v poskytovaní ekonomických správ v Amerike.

"Touto akvizíciou pokračujeme v rozšírení nášho digitálneho dosahu a investíciách do online žurnalistiky v anglicky hovoriacich regiónoch," povedal na adresu tohto obchodu šéf vydavateľstva Axel Springer Mathias Döpfner.

Web, ktorý má dosah na 76 miliónov unikátnych používateľov, urobí z nemeckého Axel Springeru jedného zo šiestich najväčších digitálnych vydavateľov na svete. Kľúčové postavy webu Business Insider zostávajú nezmenené. Web tak povedie zakladateľ a súčasný šéf a zároveň šéfredaktor Henry Blodget. Ten vyjadril rešpekt pred plánmi vydavateľstva Axel Springer a spokojnosť so spojením sa s Nemcami.

Business Insider založili v roku 2007. Firma zamestnáva 325 ľudí. Z nich je podľa informácií webu približne polovica novinárov. Celá transakcia bude stáť Axel Springer 450 miliónov dolárov. Za 88 percent akcií zaplatia 343 miliónov dolárov. Vo firme už predtým vlastnili 9 percent. Zvyšné tri percentá Business Insideru zostávajú v rukách Jeffa Bezosa, ktorý je známy tým, že vlastní americký gigant Amazon.

Zdroj: lak

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 22:32