StoryEditor

Telenovela Indická nevesta prichádza na DOMA (video)

05.02.2016, 07:00
Nový a neobyčajný romantický seriál z exotickej Indie štartuje už v pondelok 8.2. na TV DOMA.

Seriály z indickej produkcie sa v zahraničí a hlavne na Balkáne tešia mimoriadnej obľube. Už od pondelka 8. februára televízia DOMA v premiére ponúkne úplne nový a neobyčajný romantický seriál až z ďalekej Indie s názvom Indická nevesta.  Bude to dojímavý milostný príbeh dvoch spriaznených duší - Sarasa a Kumud, ktorým bolo odoprené šťastie splynúť v jedno podľa osudu a tradície. Prvý indický seriál na slovenských obrazovkách s názvom Indická nevesta bude televízia DOMA vysielať každý deň od pondelka do piatka o 16:45.

 

Príbeh lásky a zlomeného srdca

Indická nevesta je emocionálny príbeh lásky dvoch spriaznených duší: Saraswatichandru a Kumud, ktorým tradícia zabráni v tom, aby sa ich osudy spojili v jeden. Kedykoľvek sa snažia ísť svojou cestou, život ich opäť spojí. Ich príbeh lásky prežíva výšavy aj pády. Pôvodne si Saras nechcel vziať Kumud za nič na svete, no láska si cestu vždy nájde – a navždy spojí aj ich srdcia, hoci nepredvídateľné okolnosti a temné tajomstvá z minulosti ich životné cesty rozdelia. Či sa jedného dňa opäť spoja alebo navždy ostanú len blednúcou spomienkou na stratené šťastie... Vie zrejme len sám osud.

 

Túžia po láske, no netušia, že sú si súdení

Kumud sa napokon vydá za iného, kým Saras sa rozhodne, z bezvýhradnej lásky, starať sa o jej rodinu a plniť povinnosti muža v jej živote. Je to klasický príbeh lásky a zlomeného srdca, pýchy, predsudkov a túžby medzi dvomi ľuďmi, ktorí si boli takí blízki, no nie dostatočne blízki ako títo dvaja ľudia dnes, ktorí sú od seba ďaleko, no nie sú si vzdialení srdcom.

 

 

Neskrotná Kumud a príťažlivý Saras

Obaja pochádzajú z prostredí takých rozdielnych, že nebyť dávneho priateľstva ich otcov, ktorí sa rozhodli spojiť ich osudy manželským sľubom, zrejme by sa nikdy ani nestretli – a pritom hlboko v srdci sú si príťažlivý Saras (Gautam Rode) a naskrotná Kumud (Jennifer Winget) veľmi podobní, veria v rovnaké ideály, snívajú o podobných veciach a túžia po láske, ktorá prekoná všetky prekážky, priestor i čas...

 

 

Podľa románu, ktorý je predlohou seriálu, vznikol aj úspešný film

Seriál je už druhým spracovaním slávneho rovnomenného štvordielneho románu indického právnika a spisovateľa Govardhanrama Madhavrama Tripathiho, ktorý písal v rozpätí neuveriteľných 15 rokov! Tým prvým bola čiernobiela filmová verzia z roku 1968, ktorá sa viac držala pôvodnej predlohy, predovšetkým čo sa týka časového rámca – pretože kým seriál je z pochopiteľných dôvodov zasadený do divácky atraktívnejšej súčasnosti, pôvodný príbeh sa odohrával v 19. storočí!



 


Kto je kto

Romantický seriál sa vysielal v Indii pod názvom Saraswatichandra od 25. februára 2013 do 20. septembra 2014. V hlavných úlohách sa predstavili herci Gautam Rode, Jennifer Winget, Shiny Doshi, Varun Kapoor, Ragini Shah, Monica Bedi, Anshul Trivedi, Chetan Pandit, Alpana Buch, Yatin Karyekar, Ali Raza Naamdaar.


Saraswatichandra „Saras“ Vyas/Naveenchandra „Naveen“ (Gautam Rode)
Hoci jeho otec a nevlastná mama celé roky robili všetko preto, aby z jeho srdca a duše vymazali čo i len náznak spomienky na jeho milovanú mamu Saraswati (Malleka R Ghai), nepodarilo sa im to. Žije v ňom. Svoje telo i dušu udržiava v dokonalej kondícii a harmónii, pretože tak ho to mama učila. Nikdy nechcel Kumud raniť, vždy totiž z celého srdca opovrhoval ľuďmi, ktorí z akéhokoľvek dôvodu ubližujú iným, no predsa je to práve on, kvôli komu jej krásne oči vyronia množstvo sĺz...

Kumud Desaiová (Jennifer Winget)
Krásna a bystrá mladá žena, ktorá si síce ctí tradíciie, no zároveň im vzdoruje, keď to považuje za správne. Nečudo, že jej nie je veľmi po vôli, keď sa dozvie, že si má vziať niekoho, koho si sama nevybrala. Uverí znameniam, že to tak má byť, no keď ju jej ženích nepredstaviteľne urazí odmietním skôr, než sa vôbec stretli, jej hrdosť sa opäť prihlási o slovo. Ktovie, ak by prišiel čeliť jej hnevu a opovrhnutiu čo i len o minútku neskôr, možno by všetko dopadlo úplne inak a láska predurčená osudom by nikdy ani nedostala šancu zrodiť sa.

Kusum Desaiová (Shiny Doshi)
Kumudina pôvabná sestra je milá a krásna, ale tiež tak trochu „do vetra“. Svoju sestru má veľmi rada, no na druhej strane ju nikdy úplne nechápala. Sú si totiž síce v mnohom veľmi podobné, no zároveň akoby ich delili svety... Ich životné priority, sny a túžby sa možno na prvý pohľad líšia ako deň a noc, no osud predsa životy oboch neoddeliteľne zviaže s rodinou Vyasovcov – pretože tak, ako je Kumud súdený Saras, je Kusum zjavne súdený jeho mladší brat Danny.

Danny Vyas (Varun Kapoor)
Sarasov mladší brat je našťastie úplne iný, ako jeho darebná mama Gumaan, ale jeho sny a životné ciele sú v mnohom podobné tým Sarasovým. Je to nielen atraktívny mladík, ale i veľmi milý, láskavý a empatický človek, ktorému osudy ostatných nie sú ľahostajné a svoje vlastné blaho rozhodne nekladie nad to ich! Nemá síce na očiach klapky, no predsa len je preňho obrovským šokom, keď sa dozvie o všetkých matkiných hriechoch – šokom, ktorý jeho život v mnohých ohľadoch obráti hore nohami!

Ghuman Vyasová (Monica Bedi)
Sarasova nevlastná mama je navonok bezpochyby krásna žena. Jej srdce je však nestále, zradné a sebecké - a duša čierna ako najčernejšia smola! Jej úmysly s nevlastným synom sú rovnako nečestné a nehanebné, ako všetky jej doterajšie činy. So všetkými vo svojom okolí hnusne manipuluje, len aby získala moc, majetok, skrátka úplne všetko, čo chce. A ide pritom doslova aj cez mŕtvoly.

Pramad Dharmadhikari (Anshul Trivedi)
Aby zachránila česť rodiny i tú svoju, hrdá Kumud v podstate nemá na výber – Keď ju Pramad, syn vplyvného politika, požiada o ruku, prijme jeho ponuku, hoci ho v podstate vôbec nepozná – netušiac, že krátko po svadbe sa jej život zmení na hotové peklo! Pramad je totiž alkoholik a násilník, ktorý si svoju ženu neváži, nemá ju ani trochu rád a neustále si na nej vybíja zlosť – slovne i fyzicky. V skutočnosti si ju totiž vôbec nechcel vziať, no pritlačila naňho rodina. A ani všetka Kumudina snaha byť mu dobrou ženou a spraviť z neho lepšieho človeka

Laxminandan „Nandan“ Vyas (Chetan Pandit)
Sarasov otec je majetný a mimoriadne vplyvný indický podnikateľ, ktorý už dlhé roky aj s rodinou žije v Dubaji. Je zvyknutý riadiť osudy všetkých naokolo rovnako, ako svoju firmu – tvrdo, nekompromisne a bez ohľadu na možné obete. Niežeby to bol zlý človek, len skrátka chce byť ten, kto vždy drží opraty pevne v rukách, kto o všetkom rozhoduje. Zrejme i preto svojho najstaršieho syna Sarasa celé roky nechával v domnení, že jeho milovaná mama spáchala samovraždu, keď bol ešte malý a nepovedal mu ani pravdu o tom, prečo to mala spraviť.

Guniyal Desaiová (Alpana Buch)
Hoci je Kumudina mama len jednoduchá žena, jej rodina, a predovšetkým dcéry sú pre ňu všetkým. Keď sa dozvie o potupnom odmietnutí, ktorého sa Kumud dostalo od Sarasa, hlboko sa jej to dotkne. No keď sa kajúcny previnilec objaví pred jej dverami a ona sa pozrie hlboko do jeho čestných úprimných očí, pochopí, že napriek všetkému a všetkým práve toto je muž, ktorý by mohol urobiť Kumud šťastnou.

Vidyachatur Desai (najprv Yatin Karyekar, neskôr Ali Raza Naamdaar)
Kumudin otec je milý, láskavý a väčšinu času i šťastný a veselý muž. Koniec koncov, bohovia boli k nemu naozaj veľkorysí – nik z jeho blízkych netrie biedu, na spoločenskom rebríčku nestojí ani príliš vysoko, ani príliš nízko, má skvelú rodinu, ktorá ho ľúbi a váži si ho. Jeho najväčším pokladom nie sú ani majetky, ani peniaze, ani postavenie, ale jeho milované dcéry, pre ktoré by obetoval prvé i posledné, pokojne i svoj život.

 

 

Zdroj: kh

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 12:45