StoryEditor

Američania zakázali reklamu, podľa ktorej vegáni vydržia dlhšie v sexe

26.01.2016, 17:47
Reklama je plná sexu. Na Super Bowl ju však neuvídime.

Reklama je plná sexu. Na Super Bowl ju však neuvidíme.

Organizácia PETA chcela počas 50. ročníka amerického Super Bowlu predstaviť reklamu na podporu vegánstva. Lenže ochrancovia práv zvierat narazili na odpor a televízia CBS reklamu plnú sexu zakázala.

Organizácia PETA v reklame porovnáva, ako si v posteli užívajú konzumenti mäsa a vegáni a tvrdia, že druhá skupina vydrží dlhšie.

 
Reklama sa ale 7. februára počas jedného z najsledovanejších prenosov v americkej televízii v hlavnom vysielacom čase neobjaví. Podľa televízie CBS je príliš sexistická. Ako môžete vidieť vo videu, tvorí ho vlastne len milovanie dvoch párov.
 
PETA sa bráni, že reklama má poučiť ľudí o rizikách konzumácie potravín s vysokým obsahom cholesterolu, ako sú mäso, vajcia a mliečne výrobky, ktoré môžu spomaliť krvný obeh a viesť k erektilnej dysfunkcii. Na druhej strane vegánskej potraviny, vrátane čerstvého ovocia a zeleniny, môžu podľa nich pomôcť s prekrvením všetkých orgánov v tele.
 
Ochrancovia práv zvierat PETA už v minulosti narazili na odpor s provokatívnymi kampaňami, v ktorých sú modelky len kusy ľudského mäsa alebo sa konzumácia mäsa prirovnáva k holokaustu.
V roku 2014 nastal rovnaký scenár - PETA chcela počas zápasu Super Bowl uverejniť reklamu, v ktorej sa modelka vyzývavo "hrala" so zeleninou. Opäť - neúspešne. Reklama bola zakázaná. Píše idnes.cz.

 
Túto reklamu chcela tiež PETA pustiť počas zápasu. V nej ukazuje mladé ženy, ktoré majú namiesto pŕs kravské vemená. Neúspešne.

 
A v tretej reklame, ktorá nebola pred dvomi rokmi tiež povolená vysielať počas zápasu, vidieť mladého muža, ktorý doniesol dvom mladým ženám pizzu s extra dávkou salámy. So salámou však opäť u dievčat neuspel...

 

Zdroj: Erika Brindzová, idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 03:47