StoryEditor

Stôl na jeden klik. Prispôsobí sa vášmu pohybu, stojí 4 000 eur

04.03.2016, 23:00
Tento inteligentný stôl sa vám sám prispôsobí, či už sa pri práci rozhodnete sedieť alebo stáť.

Prvú verziu stola Stir Kinetic predstavili v roku 2013. Stál 4000 dolárov. Je v ňom zabudovaná dotyková obrazovka, ktorá umožňuje jednoduché ovládanie. Dvojitým ťuknutím na obrazovku sa stôl posunie nižšie alebo vyššie. Vie odpozorovať vaše správanie a sám vám navrhne zmenu polohy. Takisto vďaka tepelným senzorom rozozná, keď k nemu pristúpite a „prebudí sa“. Funguje na princípe cloud, vie si uložiť vaše nastavenia, dokonca sa dá prepojiť s inými fitness aplikáciami.

Výskumy ukazujú, že ľudia, ktorí sa pri práci hýbu alebo stoja, sú lepšie naladení a zvyšuje sa ich produktivita. Jeho výrobcovia dokonca uvádzajú, že ak strávi človek pol dňa na nohách, spáli toľko kalórií ako keby bežal dva kilometre. V stole je zabudovaný softvér, ktorý vám vie ukázať, koľko času strávite sedením a ako ste na tom so spaľovaním kalórií.

Tento rok predstavili aj lacnejšiu variantu stoa. Stojí už len 1000 dolárov, ale neobsahuje pracovnú dosku. Zahŕňa však nastavovanie výšky, nožičky, rám, elektroniku a softvér.

Zdroj: eb.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:01