Neúspešná kandidátka na prezidentské kreslo v USA Hillary Clinton si raz prečítala článok o prínose štipľavých papričiek pre imunitný systém. Od toho okamihu začína každý nový deň zjedením jednej čerstvej pikantnej papričky jalapeňo.Reuters
StoryEditor

Aj Zlaté maliny ukázali rozpoltenosť Ameriky. Najhorším filmom roka sa stal dokument o Clintonovej

25.02.2017, 20:25
Autor:
ČTKČTK
Dokument kritizujúci neúspešnú demokratickú kandidátku na prezidenta získal celkovo štyri Zlaté maliny.

Anticenu Zlatá malina za najhorší americký film roka dostal politický dokument o Hillary Clintonovej z dielne konzervatívneho autora Dinesh D'Souzu. Dnešný výsledok hlasovania poroty podľa agentúry Reuters svedčí o tom, že politizácii sa v Hollywoode nevyhol ani protipól filmových Oscarov, v ktorých predvečer sa táto anticena udeľuje.

Dokument Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party (Amerika podľa Hillary alebo Tajné dejiny Demokratickej strany), v ktorom konzervatívny komentátor a autor úspešne predávaných kníh Dinesh D'Souza kritizuje neúspešnú demokratickú kandidátku na prezidenta, získal celkovo štyri Zlaté maliny. Okrem titulu najhorší film dostal D'Souza od poroty cenu za najhoršieho herca za výkon komentátora filmu; ďalej dostal film cenu za najhoršiu réžiu a najhoršiu herečku.

"Je to úplne fantastické. Moje obecenstvo miluje, že ma nenávidíte," povedal porote Zlatých malín D'Souza vo videonahrávke s odkazom na dominanciu ľavicových postojov v Hollywoode.

V počte ocenení je na tom rovnako ako dokument o Clintonovej snímka o strete komiksových superhrdinov Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti, ktorý získal taktiež štyri Zlaté maliny, vrátane ceny za najhoršiu hereckú dvojicu pre Bena Afflecka a Henryho Cavill. Tento film získal minulý mesiac najviac nominácií na Zlatú malinu spoločne s komédiou Zoolander 2, tá ale premenila len jednu.

Výročnú cenu "vykupiteľa" dostal herec a režisér Mel Gibson, ktorého nový film, vojnová dráma Hacksaw Ridge, získal nominácie na šesť Oscarov, vrátane réžie. Na výslnie sa Gibson vrátil asi desať rokov po tom, čo ho Hollywood odvrhol za antisemitské výroky v opitosti a ďalšie škandály.

Maliny začali byť udeľované v roku 1980. Víťazi si ale väčšinou ocenenie neprevezmú.

01 - Modified: 2024-02-27 10:13:31 - Feat.: - Title: Žena, ktorá zabíjala ako v seriáli na Netflixe, pozná svoj trest. Pred vraždou inžiniera hodila mačiatko do mixéru 02 - Modified: 2024-02-08 07:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Tento krátky dokument ukazuje to najhoršie, čo sa objavilo v slovenskej spoločnosti a politike. Z mnohých záberov mrazí 03 - Modified: 2024-01-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Nominácie na Zlaté maliny sú známe. Toto je to najhoršie, čo dal svetu Hollywood za posledný rok 04 - Modified: 2024-01-15 13:06:48 - Feat.: - Title: Čoskoro príde do kín dokument o Karlosovi Vémolovi. Už teraz je kontroverzný! 05 - Modified: 2024-01-13 10:34:18 - Feat.: - Title: Zamiloval sa do Slovenska. Dokumentarista Nigel Marven sa ešte chce vrátiť, uvažuje nad pokračovaním filmu
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:36