StoryEditor

Spoločnosť Proxenta má nové logo

04.12.2017, 13:56
Autor:
pzpz
Pripravila ho agentúra Respect APP.

Proxenta pôsobí na slovenskom trhu od roku 2009. Na jar tohto roku spoločnosť pocítila potrebu výraznejším spôsobom osviežiť svoju doterajšiu vizuálnu podobu.

Agentúra Respect APP pri úprave loga zachovala dominantný prvok - písmeno "x", no navrhla ho tak, aby jednoznačne evokovalo percento. Toto percento má symbolizovať budúce výnosy klientov.

Ak má logo vizuálne vyjadrovať podstatu podnikania spoločnosti, môže pri necitlivom prístupe nakoniec logo vyznievať príliš popisne alebo ako vizuálne klišé. Písmeno x v logu Proxenta je nadizajnované ako samostatný charakteristický znak spoločnosti Proxenta, ktorý pri použití s číslom vyznieva ako percento. Popisnosť loga Proxenta sa prejaví len vtedy, keď je pre potreby komunikácie žiadaná,“ hovorí Michal Dvorský, Art Director, ktorý na novom dizajne pracoval.

Okrem loga agentúra pripravila aj novú farebnosť, typografiu, merchandising, online formáty a rôzne tlačoviny. Nový dizajn zadefinoval aj využitie materiálových štruktúr, akými sú mramor alebo drevo. Tie ilustrujú ponuku investičných príležitostí skupiny.

Respect APP Respect APP

Respect APP

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 16:06