Vianočný bazar chalaňov
StoryEditor

Vianočný bazár chalaňov opäť pomáhal

15.12.2017, 10:32
Autor:
TSTS
V pondelok podvečer vyvrcholilo celovíkendové charitatívne podujatie – Vianočný bazár chalaňov.

Už tradičnou bodkou na záver bol Vianočný žúr chalaňov. Tentoraz v novom priestore – Majestic Music Club, ktorý pohostil stovky návštevníkov. Tí sa tešili z trojhodinového hudobného programu známych umelcov, častokrát aj v netradičných kombináciách. Aj vďaka výťažku zo vstupného sa spolu s vyzbieranou čiastkou z víkendového bazára a darov od sponzorov podarilo vyzbierať až 22.500 eur.

Celý večer moderovali známe tváre charitatívneho projektu – herci Lukáš Latinák, Róbert Jakab a Marián Miezga. Ten spolu s kapelou Why Not opäť predviedol skvelú zábavu. Podujatie otvoril slovenský herec a divadelný režisér, Martin Huba. O hudobný program sa postarali interpreti ako Vidiek, Trosky–Vec & Midi, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej, Sounds Like This, Ľudové Mladistvá, Tono Popovič Band, Jimmy Pé & Fallgrapp Dj set, Samuel Tomeček & Band, Lukáš Adamec, Miroslav Noga, Zuzana Norisová, Majo Labuda, Katka Korček & Rado Vrabec Orth, Vilo Csontos,  Hudba vesmírna & Dominika Morávková, Karpatskí Pastieri & Emil Frátrik, Lacko Cmorej a Dj Carlo.

„Touto cestou by som rád poďakoval všetkým, ktorí si niečo u nás na bazáre počas víkendu kúpili, prípadne sa prišli zabaviť na žúr a takto podporili charitatívne pozadie nášho podujatia,  vďaka čomu môžeme neustále pomáhať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal Dušan Lančarič, podpredseda združenia Bazár chalaňov. Tento rok patrili medzi najzaujímavejšie a najdrahšie predané kúsky obraz od Mareka Ormandíka, či vlastnoručne vyrobené sklenené vázy od Lukáša Latináka. Na svoje si však prišli aj športoví zberatelia – vďaka Vianočnému bazáru chalaňov si mohli kúpiť podpísané dresy Petra Sagana či ženského florbalistického družstva. Svojho majiteľa má aj dres Mariána Gáboríka a  zbierku vzácnych tenisových rakiet rozšírilo aj Tenisové múzeum v Bratislave, ktoré získalo raketu Novaka Djokovica.

Vyzbierané finančné prostriedky budú prerozdelené medzi štyri projekty. Tento rok sa vyzbierané peniaze rozdelia medzi projekt Cesta z mesta - pomoc deťom s diagnózou „vrodená CMV infekcia", "Black&White" - projekt združenia Equity, ktoré sa venuje znevýhodneným skupinám a jednotlivcom rómskej národnosti a snaží sa o rozvoj ich vzdelania, talentu a integráciu do spoločnosti. Finančnú pomoc získa aj projekt Starci na chmelu - podpora aktivít zariadení pre seniorov. V spoločnom projekte sa chalani rozhodli podporiť Filmovú a televíznu fakultu VŠMU. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:23