Bird Valley Distillery
StoryEditor

Slovenské giny si v Ázii vybojovali dvojité striebro

01.12.2021, 11:51
Autor:
TSTS
Rýdzo slovenský Gin Gin a Lúčky Gin vyhrali v kategórii London Dry ginov dvojité striebro!

Hong Kong je každoročne miestom, kde sa koná najprestížnejšia súťaž alkoholických nápojov v Ázii, Cathay Pacific Wine & Spirit Competition.

Stovky svetových výrobcov tu tento rok bojujú už na 13tom ročníku súťaže o medaile v kategóriách destilátov, vín a piva. Porotu tvoria experti z gastronómie a profesionálni sommeliéri.

Medailami ocenené slovenské giny sú oba od výrobcu Bird Valley Distillery, ktorý je mimo iného známy aj svojou radou prémiových ovocných destilátov. Ich borovička a marhuľovica zase pred 2 rokmi suverénne vyhrali svoje kategórie na najvyššie hodnotenej európskej súťaži v Londýne.

Gin Gin je prvý slovenský prémiový gin, postavený na slovenských borievkách a vzácnych bylinkách z nášho regiónu. Špeciálnej lokálnej receptúre Gin Ginu korunuje dula, ktorá bola v starovekom Grécku symbolom lásky a plodnosti. Design fľaše odkazuje na dlhú tradíciu ťažby zlata a striebra na Slovensku. Tento destilát už výrobca aktuálne vyváža na viacero európskych trhov.

Lúčky Gin je slovenský remeselný gin zo slovenských lúk a lesov, z voňavých borievok a 15 druhov ručne zberaných, divo rastúcich byliniek, korenín a plodov.

„Lúčky Gin vznikol na podnet slovenských gastro prevádzok, ktoré hľadali lokálnu trendy alternatívu ku obohratým zahraničným ginom. Mnoho byliniek si sami zbierame a sušíme a gin plníme do fliaš z recyklovaného skla. Veľmi nás teší, že slovenské bary a reštaurácie častokrát uprednostnia lokálne produkty a my sa im zase snažime vyjst v ústrety kvalitou a cenou,” hovorí Branislav Flašík, CEO, Bird Valley Distillery.

Oficiálne vyhlásenie výhercov súťaže sa uskutoční 1.-3. decembra na Gala Awards počas výstavy Hong Kong International Wine & Spirits Fair.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 03:44