TV Markíza
StoryEditor

Projekt HÝBSA Slovensko vstupuje do 2. ročníka

13.02.2018, 09:20
Autor:
TSTS
Aj v roku 2018 sa televízia Markíza bude usilovať o šírenie myšlienky o potrebnosti zdravého životného štýlu do slovenských rodín, miest, škôlok a škôl.

Úvodná séria podujatí HÝBSA days priniesla v roku 2017 pohyb a zábavu pre celú rodinu do šiestich slovenských miest a deťom s onkologickými ochoreniami pomohla sumou 30-tisíc eur.  Druhý ročník tohto jedinečného projektu odštartovala televízia v pondelok 12. februára 2018, v relácii Teleráno.

„Aj tento rok chceme urobiť niečo pre zdravie detí aj celých rodín, pretože to považujeme za mimoriadne dôležité. Projekt HÝBSA Slovensko je veľmi akčný, zábavný a motivuje ľudí, aby sa hýbali v exteriéri, čo je veľmi pozitívne,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

"V dnešnej dobe je čoraz viac detí, ktorým pohyb veľa nehovorí. Pol dňa sedia v škole, na chrbte nosia ťažké tašky, nuž a doma neskôr trávia voľný čas najradšej so smartfónom v ruke či pri počítači. Výsledkom je okrem iného vzrastajúci počet obéznych detí, detská agresivita a množstvo iných problémov. Aj preto by sme sa mali čo najviac usilovať svojim deťom zakomponovať do života pohyb. Vlani sme vďaka HÝBSA Slovensko rozhýbali tisíce detí a verím, že v tomto ročníku ich bude ešte viac," pokračuje koordinátorka projektu Miriam Lisá.

Prvý mesiac sa bude HÝBSA Slovensko vo vysielaní Telerána niesť opäť v znamení dôležitej edukácie s odbornými garantmi projektu (v pondelky) a inšpirácií na rôzne zdravé dobroty od Mirky Luberdovej (v piatky). Neskôr pribudne HÝBSA rozcvička, v rámci ktorej tréneri zábavnou formou naučia deti pri televíznej obrazovke základne cviky, vhodné na každé ráno. Súčasťou úvodnej fázy v Teleráne budú aj dve reportáže z Mini HÝBSA days, ktoré sa uskutočnili v závere minulého roka v dvoch vybraných materských školách. 

"Najviac sa však tešíme na druhú sériu mimoriadne obľúbených celodenných športovo-zábavných podujatí HÝBSA days, ktoré sa uskutočnia v období od apríla do júna 2018 v piatich slovenských mestách - Bratislave, Zvolene, Prešove, Poprade a Žiline," dodáva Miriam Lisá. Deti aj dospelí si tak opäť budú môcť užiť nezabudnuteľný deň v znamení športu, súťaží a zábavy so známymi tvárami televízie Markíza.

V každom meste budú mať zaregistrovaní účastníci možnosť športovať v troch hlavných disciplínach: HÝBSA run – hromadné detské bežecké preteky, HÝBSA bike – hromadné detské bicyklové preteky, HÝBSA power – zážitkový prekážkový beh, ku ktorým pribudne novinka HÝBSA family - štafetový beh pre celé rodiny. Výška štartovného na jednu disciplínu bude aj tento rok 5 eur, pričom pri účasti v troch disciplínach získa dieťa bezplatné štartovné v rodinnej štafete. Každý zaregistrovaný účastník sa navyše automaticky zapája do súťaže o nový automobil značky Dacia.

Výťažok zo štartovného bude v závere projektu rovnomerne rozdelený medzi nemocnice v mestách konania HÝBSA days - Národný ústav detských chorôb na bratislavských Kramároch, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, Nemocnicu Poprad, Nemocnicu Zvolen a Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline. Finančné prostriedky budú využité na zlepšenie podmienok na detských oddeleniach.

Ambasádormi projektu sa tento rok stali obľúbené tváre televízie Markíza – moderátori Telerána Lenka Šóošová a Roman Juraško, ako aj najznámejšia svokra na Slovensku – Gizka Oňová. V každom meste sa návštevníci môžu tešiť napríklad aj na vystúpenie speváka Mira Jaroša, aktuálne jedného z najobľúbenejších autorov piesní pre deti, či rôzne zaujímavé workshopy. Pripravených je tiež množstvo ďalších prekvapení, o ktorých budeme včas informovať.

Po letných prázdninách sa projekt HÝBSA Slovensko presunie zo športovísk do škôl, kde sa pokúsi rozhýbať žiakov počas prestávok. Úplnou novinkou budú aj zimné HÝBSA days, naplánované na jar 2019.

Všetky informácie o projekte HÝBSA Slovensko sú dostupné na samostatnom webe hybsa.markiza.sk, na facebookovom profile (www.facebook.com/HYBSASlovensko), ako aj na Instagrame (hybsaslovensko).

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:34