Jan SvobodaPeter Mayer
StoryEditor

Na čele novej prestížnej asociácie „Heritage Hotels of Europe“ stojí Slovák

13.04.2018, 18:01
Autor:
TSTS

Vznik novej prominentnej hotelovej organizácie pre európsky cestovný ruch: Asociácie „Schlosshotels & Herrenhäuser“, „Historic Hotels of Slovakia“ a „Hungarian Castle Hotels Association“ spojili viac ako 100 historických hotelov v 9 krajinách. Sú medzi nimi umelecké a kultúrne historické skvosty ako zámok Leopoldskron v Salzburgu, secesný hotel Elizabeth v Trenčíne alebo zámocký hotel Szidónia v Röjtökmuzsaj neďaleko Neziderského jazera.

Touto exkluzívnou spoluprácou dávajú traja zakladajúci prezidenti Eszter Gulyás (Maďarsko), Ján Svoboda (Slovensko) a Max Eidlhuber (Rakúsko) silný signál: fúzia predstavuje novú celoeurósku sieť hotelov, ktoré posilnia kultúrny turizmus, ten čaká veľká budúcnosť, z tejto spolupráce budú profitovať tak hotely, ako aj cestujúci.

„Heritage Hotels of Europe“ v súčasnosti kombinuje hotely v Rakúsku, Maďarsku, Slovensku, Českej republike, Slovinsku, Taliansku, Chorvátsku, Nemecku a Švajčiarsku. Architektonické diela ako Zámok Leopoldskron v Salzburgu, zámok Schönbrunn s jeho Grand Suite vo Viedni, Hotel Elizabeth či tatranské Grandhotely sú rovnako atraktívne ako zámok Szidónia v Maďarsku alebo Villa le Barone v Toskánsku. Cieľom je ponúknuť široku paletu historických hotelov po celej Európe, pripravuje sa vstup ďalších nových krajín, aby bola ponuka ešte zaujímavejšia.

„Záujem turistov o špeciálne ubytovanie spojené s históriou a tradíciou rastie“, zhodujú sa všetci traja iniciátori. Hoteliéri sú nadšení spoluprácou zameranou na podporu pobytov v historických budovách. To len podčiarkuje, že prvotriedna ponuka, autenticita a štýl v kombinácii s dobrým pomerom cena/výkon sú vyžadované viac ako kedykoľvek predtým.

Či už je to rytiersky hrad, elegantný zámoček, ctihodný mestský palác alebo romantický kaštieľ – hoteliéri čo by dedičia historických pestovaných kultúrnych hodnôt pracujú na zachovaní originality budov a kvalitnom produkte cestovného ruchu. „Spojenie európskych hotelov je pozvánkou na poznávanie histórie a kultúrneho dedičstva s presahom hraníc zjednotenej Európy“, hovorí Ján Svoboda, prezident asociácie Heritage Hotels of Europe.

Kto je Ján Svoboda – prezident HHE:
Ján Svoboda, hoteliér s dlhoročnými skúsenosťami a množstvom ocenení (Hoteliér roka 2015, World Luxury Hotel Awards 2016 a 2017, Historic Hotels of Europe Awards (2015 a 2016), European Boutique Hotel Award 2017), prezident asociácie Historické hotely Slovenska, viceprezident Zväzu cestovného ruchu SR a viceprezident Zväzu hotelov a reštaurácii SR, jediný člen European Hotel Managers Association zo Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:30