StoryEditor

Medzinárodný strojárenský veľtrh oslávi 60. výročie novým vizuálom a retro výstavou

20.07.2018, 11:56
Autor:
TSTS
Strojárenský veľtrh v Brne navštívi každoročne vyše 1 600 vystavovateľov a 80 000 návštevníkov z 35 krajín sveta. Tento rok sa bude 1. – 5. októbra konať už po šesťdesiatykrát. V roku osláv 100. výročia založenia Československej republiky padla voľba partnerskej krajiny logicky na Slovensko. Pri tejto príležitosti predstavili organizátori veľtrhu aj nový vizuál, ktorý vzišiel z grafickej súťaže.

„Víťazný návrh je sebavedomý vo svojom minimalizme a nadväzuje na ikonické plagáty zo 60. rokov. Ozubené koleso, modrá a červená farba, šípky a uprostred písmená MSV – česká skratka, ktorú dobre pozná a používa celý strojárenský svet,“ odôvodňuje výber víťazného návrhu vedúci marketingu a komunikácie Veľtrhov Brno, Jiří Smetana, s tým, že nová grafika veľtrhu je zároveň moderná, nadčasová a zaujímavá aj v online prostredí.Retro výstava československých priemyslových legiend

Pozvaním Slovenska ako partnerskej krajiny akcentujú organizátori nielen spoločnú česko-slovenskú históriu veľtrhu, ale aj 100. výročie vzniku Československej republiky. Oficiálna slovenská expozícia obsadí plochu o rozlohe 500 metrov štvorcových a bude umiestnená do ikonického pavilónu A1, ktorý sa tento rok celý symbolicky „oblečie“ do československých farieb. Tento rok tak príde zo Slovenska vyše 70 firiem, medzi ktorými nebudú chýbať ani tradiční vystavovatelia ako TRENS SK, Železiarne Podbrezová či ZVL SLOVAKIA. Ďalších tisíc metrov štvorcových zaplní v pavilóne A1 retrospektívna výstava 100ries – Československé priemyslové legendy, ktorá predstaví stovku príbehov ikonických výrobkov, slávnych značiek a významných osobností spojených s históriou veľtrhu. Na utorok 2. októbra pripravujú organizátori navyše Slovenský národný deň, ktorý bude tentokrát v mimoriadne slávnostnom duchu.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:22