365.bank
StoryEditor

Zabudnite na PIN. Do mobilného bankovníctva prichádza nová značka. Je ňou PIE kód. Personal Identification Emoji

07.08.2018, 14:02
Autor:
TSTS
PIE kód je kombináciou štyroch obrázkov emodži a predstavuje novú alternatívu klasického PIN-u a je doplnkom biometrického prihlasovania cez odtlačok prsta alebo Face ID. Novinku prináša 365.bank, ktorá aktuálne funguje vo svojej beta prevádzke.

Je krajší, ľahšie zapamätateľný, ale hlavne bezpečnejší ako PIN. Novovznikajúca 365.bank v rámci najnovšej verzie svojej mobilnej aplikácie prináša aj úplne unikátny PIE  kód.

„V poslednom čase sa veľa hovorí o emodži marketingu. Keďže sme mobilná banka, komunikácia pomocou emodži je pre nás prirodzená, našli sme však pre ne aj praktické využitie. Náš PIE kód slúži na prihlásenie do 365 appky a na autorizáciu platieb. Emodži tak pomáhajú zlepšiť bezpečnosť a používateľský zážitok klientom. Podarila sa nám nevšedná vec, zladiť záujmy marketingu a security, aby sme priniesli klientom niečo, čo si, verím, naozaj obľúbia,“ vysvetľuje Juraj Šnirc, head of 365.marketing.

V rámci PIE  kódu si môžete vybrať kombináciu štyroch z celkových 34 emodži. Prináša až 1,3 mil. rôznych možností, čo je133-násobne viac ako PIN. Dokonca je bezpečnejší ako 6-miestny PIN. Ocenia ho pritom aj tí, čo uprednostňujú prihlasovanie odtlačkom prsta alebo Face ID, pretože PIN-u by sa človek nikdy úplne nevyhol. Aj v takýchto prípadoch sa otvára priestor práve na PIE ako alternatívu PIN-u.365 v PIE  kóde využíva vlastné, prekreslené ikony, ktoré vychádzajú zo štandardných emodži v smartfónoch. Niektoré z nich sú aj úplné nové, navrhnuté špeciálne pre 365.

365.bank, ako prvá „mobile first“ banka u nás, odštartovala v máji tohto roka beta verziu svojej mobilnej aplikácie pre prvých 2x 365 betatesterov. Čoskoro ju sprístupní ďalším používateľom, a to už tento víkend počas festivalu Grape. Pozvánku na vstup do bety bude možné získať v zóne 365 či už priamo na festivale alebo vo vybraných termínoch na námestiach v Košiciach a v B. Bystrici. Banka zároveň pracuje na tom, aby čoskoro spustila svoju aplikáciu aj do ostrej prevádzky.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 23:34