StoryEditor

Legendárne čilské víno je už dostupné aj na slovenskom trhu

25.09.2018, 12:05
Autor:
TSTS
Vína Santa Rita zaradil do svojho portfólia popredný slovenský distribútor vín WINE LOVERS CLUB.

Vinárstvo Santa Rita produkuje výnimočné vína už od roku 1880. Toto čilské vinárstvo založil Domingo Fernández Concha, ktorý priniesol do regiónu nové francúzske odrody hrozna a zaviedol aj inovatívny spôsob výroby vín.

Mohutný rozvoj spoločnosti Santa Rita nastal po roku 1980, kedy sa veľká časť jej majetku stala akvizíciou firmy Grupo Claro. Vinohrady Santa Rita sa nachádzajú v najlepších polohách rôznych vinohradníckych regiónov Čile, vďaka čomu má každá z pestovaných odrôd ideálne podmienky pre rast a dozrievanie.

Jeden z najvýznamnejších regiónov Alto Jahuel v Maipo Alto je domovom Cabernetu Sauvignon, z ktorého sa vyrába legendárne víno Casa Real Special Reserva s brilantnou chuťou. Vďaka ručnému zberu prebieha selekcia hrozna už pri zbere vo vinici, čím je zaručený 100 % bezchybný stav hrozna a jeho ideálna zrelosť. Do každej fľaše je vložená vášeň, kreativita a štýl Cecile Torres, jedinej enologičky tohto vína.

Casa Real Special Reserva je klasika. Nadčasová. Nesleduje módne trendy, vytvára ich. 25 rokov produkcie z toho istého vinohradu, rovnakým enológom, rovnaký 100 % Cabernet Sauvignon a rovnaká etiketa. Jedinečné vína Santa Rita zaradil do svojho portfólia popredný slovenský distribútor vín WINE LOVERS CLUB.

Santa Rita

​WINE LOVERS CLUB (WLC) bol založený v roku 2015 a zaoberá sa importom a distribúciou prémiových vín na slovenskom trhu. Jeden zo spoluzakladateľov, Roman Milata, má vyše 20- ročnú prax s výrobou, distribúciou a marketingom vína. Cieľom WLC je predstavovať tento unikátny mok v podmienkach modernej gastronómie. Ponúka tie najlepšie vína najvyššej kvality, s fokusom na „best value“ kategóriu. Je exkluzívnym dodávateľom vín do desiatok 4* a 5* slovenských hotelov a popredných reštaurácií.

Okrem iného spoločnosť vínom zastrešovala aj posledné tri ročníky Plesu v Opere. WLC je jedným z lídrov na trhu v oblasti odborného poradenstva pri výbere a investičnom nákupe vín – s ohľadom na individuálne potreby klienta. Zároveň je stálym firemným členom ASSR a exkluzívnym partnerom ASSR pri organizovaní medzinárodných Majstrovstiev Slovenska Sommeliérov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:32