TV JOJ
StoryEditor

PLUSka oslávila 10. narodeniny

10.10.2018, 12:40
Autor:
TSTS

Pred desiatimi rokmi, 5. októbra 2008, si mohli diváci prvýkrát pozrieť druhú televíziu z portfólia JOJ Group. Štartovala pod názvom JOJ Plus ako prvá z malých staníc najväčších hráčov slovenského televízneho trhu. V priebehu rokov sa programové zameranie, vizuál i logo stanice výrazne menili a oslovili mladšie divácke cieľové skupiny.

PLUS je v poradí druhá stanica z portfólia JOJ Group a zameriava sa najmä na moderných mužov v produktívnom veku, ale aj na samotné dynamické diváčky. Spomedzi menších staníc má najviac lojálnych divákov, ktorí ju sledujú na pravidelnej báze a tým si udržiava stabilnú pozíciu na slovenskom televíznom trhu. Jej programová štruktúra je vyskladaná hlavne z populárnych akvizičných filmov, seriálov a relácií, obľúbených pôvodných formátov, ale aj dokumentárnych sérií a veľkolepých zahraničných šou.

Diváci tak na PLUSke stabilne nájdu napríklad obľúbených Simpsonovcov, či pôvodný kultový seriál Profesionáli. V strede týždňa si prídu na svoje milovníci akvizičných seriálov. Stredy totiž patria premiéram seriálu Akty X, Letecké katastrofy a tiež seriálu Všemohúci. Darí sa aj doobednému programovému slotu, kedy diváci najčastejšie vyhľadávajú Súdnu sieň, či Rodinné záležitosti. Programová štruktúra pravidelne ponúka svojim divákom aj najnovšie, či obľúbené filmy. Na PLUSke tiež môžu diváci sledovať prémiovú šou Oktagon, ktorá sľubuje 17. novembra veľké finále.

PLUSka si za desať rokov svojho vysielania vybudovala stabilnú pozíciu na trhu. Celodenne aj v prime time dosahuje v cieľovej skupine 12-54 najvyšší podiel spomedzi všetkých malých staníc. Darí sa jej dlhodobo dosahovať pozíciu trhovej štvorky. Najsledovanejším programom za desať rokov jej vysielania sa stal futbalový zápas Írsko – Slovenko v roku 2016, pozrelo si ho spolu 457-tisíc divákov v cieľovej skupine 12+ (rtg 9,7 %, shr 24,5 %).

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:00