Coop Jednota
StoryEditor

COOP Jednota spúšťa tretí ročník nadačného projektu Podpora lokálnych komunít

14.01.2019, 08:18
Autor:
TSTS

COOP Jednota pokračuje v plnení spoločenskej zodpovednosti. Aj tento rok finančne podporí rozvoj v regiónoch. Prostredníctvom Nadácie COOP Jednota spúšťa už tretí ročník projektu zameraného na podporu lokálnych komunít, v ktorom si 26 víťazných projektov rozdelí 156 000 eur.

„Jedným z princípov družstevného podnikania je myšlienka vzájomnej pomoci. Družstvá počas celej svojej éry plnili okrem podnikateľskej aj sociálnu funkciu, podporovali rozvoj vzdelania, kultúru a sledovali verejnoprospešný záujem. V COOP Jednote si dobrovoľníctvo vysoko vážime a prostredníctvom našej nadácie každoročne plníme princípy spoločenskej zodpovednosti,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a zároveň správca Nadácie COOP Jednota. „Tento rok je pre nás výnimočný. Oslavujeme 150 rokov od založenia družstevníctva na Slovensku a o to viac chceme finančne podporiť iniciatívy smerujúce k zveľaďovaniu svojho okolia. Projektom podpory lokálnych komunít umožňujeme ľuďom ovplyvniť spokojnosť s kvalitou života v mieste, kde žijú. O víťazných projektoch preto opäť rozhodne samotná verejnosť,“ dodal Ján Bilinský.

Cieľom projektu je podnecovať a podporovať rozvoj miestnych a regionálnych iniciatív a podpora účasti občanov na miestnom a regionálnom rozvoji formou drobných stavieb, ako sú športoviská, komunitné záhrady, altánky a prístrešky, mestský mobiliár, výsadba zelene, budovanie turistických trás či propagácia tradícií Slovenska. O pridelenie finančného grantu môžu žiadať orgány miestnej samosprávy, mimovládne organizácie a vzdelávacie inštitúcie.

 Záujemcovia o udelenie grantu musia zaslať vyplnený formulár s popisom projektu do COOP Jednoty v príslušnom regióne od 1. februára do 31. marca 2019. Projekty predkladajú obce a mestá, kde sa nachádza predajňa COOP Jednoty a spadajú do jednej z podporovaných aktivít. Finančná náročnosť projektu, na ktorý je určený grant, by nemala prekročiť sumu 6 000 €. Udelených bude najviac 26 grantov. Projekty, ktoré postúpia do finále vyberie daná regionálna COOP Jednota. O získaní samotných grantov rozhodnú zákazníci hlasovaním, ktoré prebehne od 1. mája do 31. mája 2019.

Projekt s názvom Program podpory lokálnych komunít realizovala Nadácia COOP Jednota so svojimi partnermi prvý raz v roku 2017. Uplynulý rok si finančný grant v hodnote 146 000 eur rozdelilo 25 projektov z celého Slovenska. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:48