StoryEditor

Český potravinársky startup Heaven Labs prichádza na trh s prvými ochutenými verziami Mana drinkov

23.01.2019, 08:11
Autor:
TSTS
Po viac ako roku intenzívneho vývoja uvádza český výrobca Heaven Labs na trh prvé príchute svojho nutrične vyváženého jedla Mana v podobe drinku. Od januára nového roku môžu nájsť zákazníci v kamenných aj internetových predajniach tri novinky. Drinky Mana Sunlight, Mana Love a Mana Dream. Obľuba tohto kompletného vegánskeho jedla v Čechách a na Slovensku raketovo rastie. Behom prvých dvoch týždňov od spustenia predobjednávok na eshope si zákazníci objednali viac, než päť tisíc porcií nových drinkov.

Spoločnosti Heaven Labs sa po dlhom a intenzívnom vývoji podarilo na trh uviesť tri nové produktové inovácie, ktoré reagujú na stále silnejúci trend dopytu po zdravom a vegánskom stravovaní. Doteraz mohli pravidelní aj nepravidelní konzumenti Many siahnuť iba po pôvodnej, neochutenej verzii Many, ktorá sa teraz bude predávať pod názvom Mana Origin. 

V januári spoločnosť predstaví ďalšie produktové novinky

„Spravili sme viac ako dvesto iterácií, než sme boli s novými príchuťami plne spokojní. Teraz môžeme hrdo prehlásiť, že nové príchute sú skvelé.“ navnadil fanúšikov tvorca Many a spoluzakladateľ startupu, Jakub Krejčík. 

Firma oznámila uvedenie nových drinkov Sunlight a Love na svojich sociálnych sieťach v prvej polovici decembra a umožnila svojim fanúšikom si drinky pred objednať tak, aby k nim horúca novinka dorazila ešte pred Vianocami. To využila viac ako stovka zákazníkov. Oficiálny predaj všetkých nových drinkov odštartoval v januári, ako na vlastnom eshope výrobcu, tak aj u všetkých retailových partnerov.

Novinka Mana Sunlight sa vyznačuje tropickou príchuťou a príjemnú, jemne nažltlú farbu mu dodáva extrakt z kurkumy. Naproti tomu verzia Love má jahodovú a malinovú príchuť, ružovú farbu drinku dodáva prírodné farbivo lykopen a betakarotén. Mana Dream je zase variantom populárnej čokoládovej príchuti. Skvelú chuť a farbu obstaráva pridané práškové kakao. „V týchto príchutiach si každý môže nájsť svoje. Pomenovanie má byť iba jemným návodom, k čomu by sa chuť mala blížiť. Predsa len, každý sám najlepšie vie, ako pre neho chutí láska,“ uviedol Krejčík.

Nová príchuť, rovnaké nutričné zloženie

Behom vývoja príchutí bolo podľa Krejčíka najdôležitejšie , aby sa opäť podarilo vytvoriť nutrične kompletný produkt, ktorý bude bez pridaných látok a konzervantov, a aj napriek ochuteniu bude mať naďalej rovnaké nutričné zloženie, presne 400kcal energie, teda 20% priemernej dennej nutričnej potreby.

Ku ochuteným drinkom boli oproti pôvodnej verzii pridané prírodné farby, potravinárska aróma a prírodné extrakty. Jeden drink obsahuje neuveriteľných 20g bielkovín, 27 vitamínov a minerálov, komplexné sacharidy s celkovým glykemickým indexom GI 29, vlákninu a hodnotné tuky, ktoré vás zasýtia a naštartujú váš organizmus. Mana môže slúžiť ako úplná náhrada stravy, prípadne ako alternatíva jedla pri nedostatku času, alebo ako jednoduché riešenie na cestách. 

Funkčné jedlo Mana sa nevyrába iba ako nápoj pripravený  k okamžitej spotrebe, ale tiež vo forme prášku, ktorý sa zmiešava s vodou. Ten je zatiaľ v ponuke iba v originálnej neochutenej verzii. (alebo, od apríla 2019 sa bude predávať v troch nových príchutiach aj prášok.

01 - Modified: 2018-10-29 09:40:29 - Feat.: - Title: MANA – potravina z českého start-upu dostupná aj na alza.sk
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:43