TASR
StoryEditor

RTVS sa stala členom digitálnej koalície

14.02.2019, 13:21
Autor:
tsts
Memorandum členov aj so záväzkami oboch strán dnes počas výročného rokovania Digitálnej koalície podpísal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Digitálna koalícia mala doteraz 52 členov so 180 záväzkami a dnešným dňom sa rozrástla o ďalších 15 členov s ďalšími približne 30 záväzkami pre spoločné ciele koalície. „RTVS považuje vstup do Digitálnej koalície za nesmierne produktívny krok už aj preto, že si uvedomuje svoju zodpovednosť pri informovaní a vzdelávaní populácie o najnovších digitalizačných trendoch a technológiách,“ poznamenal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Verejnoprávny vysielateľ sa zaviazal ku kontinuálnej medializácii činnosti Digitálnej koalície ako aj k prezentácii jej úspešných projektov. Zároveň vytvorí možnosti vybraným študentom počas ich štúdia praxovať v oblasti informačných technológií v priestoroch RTVS.

Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania SR vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a inovácie 27. septembra 2017. Jej zámerom je mobilizovať organizácie a inštitúcie naprieč súkromným, verejným a neziskovým sektorom pre spoločný postup na riešení nedostatku digitálnych zručností. Cieľom je, aby každý získal dostatočné digitálne zručnosti a zostal produktívny a zamestnateľný.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 18:43