StoryEditor

Pezinok ožije festivalom plným bubnov

26.03.2019, 14:00
Autor:
tsts
Na treťom ročníku DrumFest Slovakia sa stretnú bubeníci a milovníci rytmov z rôznych kútov Európy.

V sobotu 6. apríla 2019 sa v Pezinku opäť stretnú bubeníci a milovníci rytmov z rôznych kútov Európy. Tretie pokračovanie festivalu DRUMFEST SLOVAKIA sa uskutoční v priestoroch Domu kultúry.

Podľa slov hlavného organizátora Pettra Bittnera z občianskeho združenia P.R.D. /Pezinské rozprávkové divadlo/ sa návštevníci opäť môžu tešiť na bohatý program. Nebudú v ňom chýbať vystúpenia a workshopy špičkových hráčov, výstava bubnov, debaty, ...

Po menách ako Benny Greb, Anika Nilles, či Martin Valihora, bude tohtoročným headlinerom jeden z momentálne najväčších svetových talentov Dan Mayo z Izraela. Pôsobí v inštrumentálnej skupine Tatran a svojou kreatívnou hrou zaujal aj Mike Shinodu z kapely Linkin Park, s ktorým je na celosvetovom turné.

Z Veľkej Británie dorazí Kaz Rodriguez. Je známy ako skladateľ a session hráč hlavne na popovej scéne. Vybudoval si rešpekt v bubeníckej komunite, do jeho skladieb nahrávali svoje bubnové party svetové bubenícke hviezdy ako Aaron Spears, Anika Nilles, Chris Coleman a ďalší.

Kaz Rodriguez

​Slovenskú scénu bude zastupovať Jakub Kačic, ktorý je predstaviteľom nastupujúcej generácie bubeníkov. Hrá v kapele Ľudové mladistvá.

Tvorivý prístup k bubnovému partu - takýto workshop si pripravil Igor "Ajdži" Sabo. Má za sebou spoluprácu s mnohými hudobnými osobnosťami ako napr.: Jana Kirschner, IMT Smile, Richard Muller, Peter Lipa a ďalšími.

Na festivale budete môcť spoznať príbeh drevenej skrinky – WoodPack. Je to nezvyčajný hudobný nástroj - perkusia, na ktorej sa dá zahrať melódia aj akordy, nástroj, ktorý inšpiruje ku hre každého. Za krátku chvíľu si našiel cestu zo Slovenska do celého sveta. Z dielne, zo suterénu bratislavskej školy, si ho už objednali do Ameriky, Japonska, Singapuru, Saudskej Arábie… V rámci stretnutia a workshopu hry na WoodPack ho predstaví jeho autor Boris Čellár.

Minútou potlesku si prítomní pripomenú výborného bubeníka Nicka Menzu (ex- Megadeth), ktorý už bohužiaľ nie je medzi nami. Bubnová sobota v Pezinku je určená každému koho fascinuje svet rôznorodých rytmov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 18:22