Ipsos
StoryEditor

Ipsos usporiadal konferenciu o spoločenskej zodpovednosti firiem

30.04.2019, 12:32
Autor:
TSTS
V stredu 10. 4. usporiadala agentúra Ipsos konferenciu zameranú na CSR (Corporate Social Responsibility). V bratislavskom Impact Hube o spoločenskej zodpovednosti firiem rozprávali nielen prieskumníci z agentúry Ipsos, ale tiež CSR experti a zástupcovia veľkých slovenských firiem.

Na CSR sme sa pozreli z rôznych uhľov pohľadu
Počas popoludnia sa rečníci venovali téme CSR z pohľadu zákazníkov, zamestnancov, slovenskej populácie, ale aj ľudí rozhodujúcich o spoločensky zodpovednom správaní veľkých firiem. Účastníci sa dozvedeli napríklad to, ako CSR formuje firemné prostredie, do akej miery sa zákazníci pri svojich nákupoch rozhodujú na základe spoločenskej zodpovednosti a tiež to, aké sú aktuálne trendy vo vnímaní CSR.

Z hostí sa predstavil napríklad Igor Tóth z O2, ktorý zhodnotil, či sa značkám oplatí vyjadriť svoj názor, a aký to môže mať dopad na ich klientov. Bea Kolodziejska zo spoločnosti ČSOB predstavila projekt Digitálna inteligencia a jeho úspechy, a tiež popísala dôležitosť jeho realizácie. Peter Bednár zo ZSE sa venoval najmä tomu, že v súčasnosti sa spoločenská zodpovednosť firiem stáva štandardom a preto je dôležité, aby aktivity firiem boli úprimné a kredibilné, no poukázal aj na spoluprácu s Ipsosom v oblasti skúmania CSR.
Popoludnie uzavrela CSR expertka Beata Hlavčáková, ktorá pôsobí v CSR Company International, v OZ Zodpovedné firmy a spolupracuje tiež s Ipsosom. Vo svojom príspevku zdôraznila predovšetkým rýchlosť celospoločenských zmien a potrebu udržateľného biznisu firiem, ktorý je okrem iného možné dosiahnuť práve meraním a správnym manažovaním oblasti CSR.

Ipsos uviedol svoju CSR štúdiu
Ipsos exkluzívne predstavil aj výsledky svojej Voľnopredajnej CSR & Reputation štúdie, v ktorej prezradil, ako vnímajú CSR Slováci a tiež vybraní CSR experti. Štúdia poskytla odpovede na to, ktoré firmy sú najčastejšie vnímané ako spoločensky zodpovedné, ktoré CSR projekty ľudia poznajú, akým témam by sa mali podľa Slovákov firmy venovať, kam by mala podpora smerovať, alebo akým spôsobom je možné motivovať čoraz viac ľudí do zapájania sa do CSR aktivít.
Kľúčovou otázkou, na ktorú štúdia odpovedala, bolo, či sa firmám do CSR oplatí investovať. Prieskum ukázal, že pokiaľ ľudia poznajú CSR aktivity firiem a vnímajú ich ako spoločensky zodpovedné, Slováci takéto firmy často vnímajú pozitívnejšie v oblasti celkového hodnotenia, odporúčania, ale aj reputácie.

Konferencia zožala úspech
Jakub Hankovský, riaditeľ slovenského Ipsosu, zhodnotil konferenciu ako veľmi úspešnú: „Potvrdilo sa, že spoločenská zodpovednosť je trendujúcou témou, o ktorú sa čoraz viac zaujímajú nie len firmy, ale aj celá spoločnosť. Toto popoludnie prinieslo množstvo zaujímavých tém, zistení, názorov a živú diskusiu. Ipsos považujem za spoločensky zodpovednú firmu a som veľmi rád, že aj našou konferenciou sme pomohli ďalšiemu rozvoju CSR na Slovensku.“

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 22:44