Bonami
StoryEditor

Bonami pripravilo kampaň #dakujemezavzdelanie pre neziskovú organizáciu JEDEN RODIČ

01.08.2019, 12:31
Autor:
TSTS
Pomáha tak osamelým rodičom v núdzi.

Charitatívna kampaň #dakujemezavzdelanie, ktorú pre neziskovú organizáciu JEDEN RODIČ pripravilo Bonami, chce zvýšiť povedomie o problematike rodín, kde je pri výchove detí prítomný iba jeden rodič. Vyzbierané finančné prostriedky zároveň poputujú do neúplných rodín, ktoré to najviac potrebujú, aby im pomohli pripraviť bezpečný štart do nového školského roka. Prispieť, a stať sa na chvíľu tým druhým rodičom, môže každý – stačí nakúpiť virtuálne školské pomôcky či krúžky. 

Na Slovensku vyrastá v neúplnej rodine každé štrnáste dieťa. Charitatívna kampaň, ktorú na august pripravilo Bonami.sk a nezisková organizácia JEDEN RODIČ, chce upozorniť na ťažkosti, s ktorými sa osamelí rodičia práve v tomto období stretávajú. Jej hlavným cieľom je, aby osamotení rodičia v núdzi dokázali zabezpečiť svojim deťom podobné podmienky na vzdelávanie, aké majú deti z úplných rodín. V auguste sa tak môže každý na chvíľu stať tým druhým rodičom a nakúpiť na Bonami virtuálne školské pomôcky alebo krúžky a prispieť  k tomu, aby neúplné rodiny neboli ohrozené výdavkami spojenými s nástupom do školy. Kampaňou sprevádza hashtag #dakujemezavzdelanie.

Kampaň #dakujemezavzdelanie bude prebiehať od 1. augusta do 1. septembra a všetky vyzbierané finančné prostriedky budú odovzdané rodinám, ktoré to najviac potrebujú.

„Málokto vie, aké problémy majú osamelí rodičia s financovaním pomôcok do školy alebo pravidelným platením krúžkov či iných aktivít pre svoje deti. Veľké množstvo talentovaných detí nenavštevuje krúžky len preto, lebo im to finančná situácia v rodine neumožňuje. Situáciu neuľahčuje ani fakt, že viac ako polovica rodičov nedostáva peniaze od druhého rodiča. Pritom minimálne výživné na Slovensku je 28,79 eur – čo je menej ako jedno euro na deň. Takéto rodiny sa dostávajú do problémov vo viacerých oblastiach života a najviac ich ohrozujú práve neočakávané výdavky. Zbierkou #dakujemezavzdelanie chceme pomôcť rodinám, ktoré to potrebujú“, povedala Eva Marková, riaditeľka neziskovej organizácie JEDEN RODIČ.

„Už takmer päť rokov prinášame našim slovenským zákazníkom krásne dekorácie, nábytok a doplnky a pomáhame im vytvárať dokonalý domov. Uvedomujeme si, že pre dieťa tvoria dokonalý domov predovšetkým jeho rodičia. Nie každé dieťa má však to šťastie vyrastať v úplnej rodine. Byť jedným rodičom vyžaduje nielen odvahu, ale predovšetkým dvakrát toľko úsilia na zabezpečenie aj tých najzákladnejších potrieb. Preto sme sa spojili s neziskovou organizáciou JEDEN RODIČ a rozhodli sme sa podporiť neúplné rodiny, ktoré sú nečakanými výdavkami spojenými so začiatkom nového školského roka najviac ohrozené,” vysvetľuje motiváciu Bonami.sk jeho CEO Pavel Vopařil.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 22:32