StoryEditor

Regionálny spravodajský web BBonline.sk mení dizajn

08.08.2019, 20:50
Autor:
TSTS
Banskobystrický regionálny portál k 10. výročiu zmenil svoju vizuálnu podobu.

Banskobystrický regionálny spravodajsko-informačný portál BBonline.sk v uplynulých dňoch predstavil svoju novú vizuálnu podobu. Web, ktorý prináša aktuálne témy z komunálnej politiky, spoločenského a kultúrneho diania v regióne či športový servis, pôsobí na trhu od 6. augusta 2010.

Portál, ktorý v súčasnosti dosahuje v priemere od 60 do 80-tisíc unikátnych návštev mesačne, zmenil dizajn od svojho vzniku už po druhýkrát.

Rovnako, ako pri zmene dizajnu v roku 2013, zároveň prichádza aj s osvieženým logom. Motív preložených novín vystriedala grafika naznačujúca pulzujúcu dynamiku správ v tvare písmena B ako Bystrica.

BBonline.sk

"Aj keď sme len menším regionálnym projektom, vždy sme sa snažili po technickej i vizuálnej stránke prinášať originálne a moderné poňatie spracovania spravodajského obsahu. Ukázalo sa, že aj náš dizajn spred siedmich rokov bol vcelku nadčasový a preto ani teraz neupúšťame od jeho základných motívov. Hlavným cieľom aktuálnej zmeny bolo dosiahnutie ešte väčšieho dôrazu na aktuálnosť a prehľadnosť prinášaných správ,“ vysvetľuje šéfredaktor a zakladateľ portálu BBonline.sk Filip Roháček.

Web sa čiastočne zmenil i po technickej stránke, čo ocenia napríklad aj miestni blogeri, ktorí sa svojimi postrehmi z mesta od roku 2013 rovnako podieľajú na obsahu BBonline.sk.

"Zmeny pre nás znamenajú nový impulz nielen po vizuálnej, ale aj obsahovej stránke. BBonline.sk bol pôvodne študentský projekt, popri ktorom vyrástli novinári pre mnohé celoplošné médiá. Ľudia prichádzali, odchádzali a samozrejme, to sa podpisovalo aj na rozsahu pokrytia jednotlivých udalostí a tém. Teraz začíname s čiastočnou profesionalizáciou redakcie, od ktorej si sľubujeme ešte lepšie napĺňanie nášho hesla - vieme, čo sa v meste deje. Verím, že portál BBonline.sk sa stane ešte spoľahlivejším a kvalitnejším zdrojom informácií o dianí v meste a postupne poskytne omnoho viac užitočných informácií pre život Banskobystričanov," dodal Roháček.

Vydavateľom portálu BBonline.sk je spoločnosť REGIONAL MEDIA, s. r. o., prevádzkujúca aj menší portál ZVonline.sk, ktorý spravodajsky pokrýva región blízkeho Zvolena.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 21:58