Kärcher
StoryEditor

Kärcher Slovakia reaguje na africký mor ošípaných. Ponúka dotáciu na zlepšenie hygieny a sanáciu postihnutých chovov

05.09.2019, 12:05
Autor:
TSTS
Od prvého výskytu nákazy africkým morom ošípaných (AMO), ktorý bol v obci Strážne pri maďarských hraniciach zaznamenaný koncom júla, prešiel už viac než mesiac a ochorenie nie je stále pod kontrolou.

Medzičasom boli hlásené ďalšie prípady v domácom chove a v uplynulých dňoch aj u diviakov. Jedným zo základných preventívnych opatrení je pritom nekompromisné dodržiavanie hygienických zásad. Spoločnosť Kärcher preto spustila akciu, v rámci ktorej podáva farmárom a chovateľom pomocnú ruku formou dotácie na efektívne vysokotlakové čističe.

Hygiena je základ
Dodržiavanie veterinárnych a hygienických sanitárnych opatrení pri chove zdôraznilo aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Vírus AMO je totiž prenosný nielen priamym kontaktom s chorým alebo uhynutým zvieraťom, ale aj výkalmi alebo sekrétmi infikovaného zvieraťa. Nekompromisná hygiena je pritom predpokladom efektívnej ochrany hospodárskych zvierat ako v samotnej prevádzke, tak aj pri preprave zvierat, keď treba dbať na dezinfekciu a sanáciu priestorov prepravného vozidla. 

Spoločnosť Kärcher, ktorá sa okrem iného profiluje ako špecialista na čistotu a hygienu, sa do boja proti nebezpečnému vírusu AMO zapája CSR aktivitou, v rámci ktorej chce chovateľov finančne podporiť pri kúpe profesionálnych čistiacich strojov.

Kärcher podáva farmárom pomocnú ruku
Spoločnosť Kärcher Slovakia chce v záujme zvýšenia hygieny a  sanácie postihnutých priestorov po likvidácii zamorených chovov poskytnúť farmárom dotáciu vo výške 1 000 eur na zakúpenie vysokotlakového čistiaceho zariadenia, ktoré je špeciálne určené na používanie práve v priestoroch chovu, prípadne celých fariem.

„Hygiena a prevencia sú alfa a omega, čo platí dvojnásobne pri akomkoľvek chove, kde sú zvieratá, ktoré môžu za rôznych podmienok prísť do styku s mnohými typmi vírusov a baktérií. Farma je miesto, kde sa začína celý proces potravinovo-dodávateľského reťazca, preto považujeme za dôležité, aby sa vysoký dôraz na hygienu kládol práve na tomto mieste. Aj preto chce naša spoločnosť farmárom pomôcť s nákupom vysokotlakových čistiacich zariadení, ktoré sú profesionálne, šetrné a zároveň dostatočne silné na to, aby zničili prostredie, v ktorom škodlivé vírusy prežívajú. Veríme, že finančný príspevok vo výške 1 000 eur slovenským farmárom skutočne pomôže,“ povedal k aktivite spoločnosti Kärcher Slovakia jej konateľ, Marián Boleček.

Na stránke spoločnosti je k tejto aktivite vytvorená samostatná podstránka, kde sa dotknutí chovatelia a farmári dozvedia všetky dôležité informácie o dotácii.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 04:50