archív
StoryEditor

Unikátne obrazy od Ormandíka a Felixa pomôžu pacientom s neurologickým postihnutím

27.01.2022, 10:49
Autor:
redred
Nezameniteľné umelecké diela namaľovali umelci spolu s pacientami.

Projekt Unikátne obrazy spája v netradičnej kampani charitatívnu pomoc pacientom, ktorí bojujú za svoje zdravie s umením. Marek Ormandík a Karol Felix - obľúbení výtvarníci, ktorých umenie je oceňované nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, namaľovali 11 originálnych a nenapodobiteľných obrazov.

Obrazy nájdete na stránke, kde môžete ponúknuť sumu, ktorú za obraz navrhujete. Ak sumu niekto navýši, príde vám notifikácia e-mailom.

Vydraženým obrazom získate nielen jedinečný kúsok umenia, ale podporíte aj konkrétnych pacientov v ich boji za zdravie.

Nadšenie pacientov zo spoločného projektu prekvapilo aj samotných umelcov. „Prekvapili spontánnosťou a tým, že sa vôbec nebáli začať,“ neskrýva nadšenie výtvarník Karol „Zbyšo“ Felix.

“Páčila sa mi zanietenosť detí aj starších. Zvolili sme tému rozprávky, ale vlastne téma nerozhoduje. Je fajn, ak sa podarí na chvíľku ponoriť do toho plátna.  Ja som rád, že sme sa spoločne ponárali,“ dopĺňa Marek Ormandík.

Zuzana Cyprichová, riaditeľka Nadácie ADELI: „Nápad, že umelci dokončia obrazy, ktoré namaľujú naši pacienti nás nadchol. Vzniklo niečo čo nás samých prekvapilo a očarilo.“

Kampaň vznikla v kooperáci komunikačnej agentúry casual a kreatívneho štúdia Autentik.
Nadácia ADELI pomáha pacientom s ťažkými neurologickými diagnózami ako sú: mozgová obrna, cievna mozgová príhoda, epilepsia, či zápal mozgových blán. Vďaka finančným prostriedkom, ktoré nadácia získava, môžu títo pacienti absolvovať intenzívne rehabilitácie zamerané na dlhodobé zlepšovanie ich zdravotného stavu. Mnohých pacientov dokázala náročná rehabilitácia doslova postaviť na nohy.

 Obrazy si verejnosť môže vydražiť do 31.1.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 20:03