SME
StoryEditor

Petit Press spúšťa ekonomický projekt Index

02.10.2019, 14:55
Autor:
TSTS
K novému obsahu sa dostanú všetci aktuálni predplatitelia Sme.sk.

Vydavateľstvo Petit Press posilňuje svoj ekonomický obsah. Od 1. 10. 2019 spúšťa web Index, ktorý bude prinášať informácie zo sveta biznisu, ekonomiky, rozhovory s manažérmi a lídrami z rôznych odvetví a oblastí podnikania, inšpiratívne príbehy firiem, start-upov a ľudí, ktorí za nimi stoja či analýzy a komentáre. Nový projekt bude mať aj silnú realitnú sekciu.

K prémiovému ekonomickému obsahu sa dostanú všetci aktuálni predplatitelia Sme.sk. Noví platiaci čitatelia získajú prístup k obsahu Indexu po zakúpení štandardného predplatného. 

Index bude vytvárať redakcia reportérov a editorov spolu s ekonomickou redakciou denníka SME. Tím bude viesť Branislav Benčat, ktorý pôsobil do júna 2019 ako šéfredaktor ekonomického týždenníka Trend, predtým viedol jeho web a od augusta je šéfredaktorom magazínu Profit.

Ďalšími členmi tímu sú Tomáš Vašuta, bývalý zástupca šéfredaktora Trendu, ktorý rovnaký post zastával aj v Hospodárskych novinách, Jozef Andacký, bývalý dlhoročný vedúci redaktor a editor Trendu, Jozef Tvardzík, ktorý pracoval v Hospodárskych novinách, v denníku SME a naposledy strávil 6 rokov v týždenníku Trend. Tatiana Kapitánová, ktorá rovnako niekoľko rokov pracovala v Hospodárskych novinách, v súčasnosti vedie odborný časopis Tovar&Predaj. Členmi tímu sú aj redaktori SME Martin Lindák, Martina Raábová, Adam Valček, Tomáš Czwitkovics, Eduard Žitňanský a Nikola Bajánová.

“Som vďačný za možnosť stáť pri vytváraní silnej ekonomickej jednotky vo vydavateľstve, ktoré má obrovský čitateľský zásah a aj v turbulentných časoch si vždy dokázalo zachovať svoju tvár a nezávislosť. Ekonomickej žurnalistike sa denník Sme a mesačník Profit venovali aj doteraz, no cieľom Indexu je posunúť ju na úroveň špecializovaného titulu a poskytnúť tak čitateľovi komplexný informačný balík bez nutnosti odchádzať v záujme o kvalitné biznisové čítanie inde. Na Sme.sk chodí mesačne takmer 2,6 milióna čitateľov a veríme, že sa nám podarí pritiahnuť aj ďalších, ktorí sa zaujímajú o témy zo sveta obchodu a podnikania. Už úspešnosť prvých článkov, ktoré sme publikovali pred spustením Indexu na Sme.sk ukázala, že čitatelia majú o biznisové či realitné témy záujem,” povedal šéfredaktor Indexu a mesačníka Profit Branislav Benčat.

Vydavateľstvo Petit Press vydáva denníky SME a Korzár, regionálne týždenníky MY, týždenník TV Svet, mesačníky The Slovak Spectator, Profit, Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia, Magazín o knihách a sieť bezplatných novín ECHO. Vydavateľstvo prevádzkuje aj sieť webových stránok združených pod doménou SME.sk. Zamestnáva viac ako 600 ľudí a okrem vydavateľských aktivít prevádzkuje dve tlačiarne v Bratislave a Košiciach.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:22