StoryEditor

Advent v RTVS: V netradičných hudobných spojeniach sa predstavia Katka Knechtová, Desmod, Celeste Buckingham a Adriana Kučerová

28.11.2019, 17:10
Autor:
TSTS
Adventné koncerty RTVS budú aj tento rok pomáhať.

Katarína Knechtová so Šarišanom, Desmod s klasickou hudbou, Celeste Buckingham a Adriana Kučerová v sprievode Musica Aeterna – štyri adventné nedele – štyri miesta na Slovensku a ľudia, ktorí pomáhajú ľuďom.

V prekrásnom prostredí Belianskych Tatier bude prvú adventnú nedeľu 1. decembra koncertovať Katarína Knechtová a folklórny súbor Šarišan. Prvý tohtoročný koncert série Slovensko Advent odvysiela RTVS v priamom prenose na Dvojke o 20:15.

​Druhú adventnú nedeľu sa diváci môžu tešiť na koncert kapely Desmod v netradičnom spojení s klasickou hudbou.

Na 12. decembra pripravila RTVS v Svadobnom paláci Turzovcov v Bytči program s názvom Vianočná omša z Terchovej. Večer s ľudovou omšou a jej exkluzívnu interpretáciu Jána Berkyho Mrenicu bude prepletený piesňami Celeste Buckingham.

Posledný adventný koncert prinesie RTVS z Kostola sv. Františka Xaverského v Skalici. Počas večera zaznie hudba súboru Musica aeterna a popredná operná speváčka Adrianu Kučerovú.

Počas koncertov Slovensko Advent diváci spoznajú občianske združenia a neziskové organizácie, ktoré celoročne pomáhajú v rôznych oblastiach života a všetkých kútoch Slovenska. Diváci sa od moderátorov Štefana Šveca, Jarmily Hargašovej-Lajčákovej, Jána Žgravčáka a Aleny Heribanovej dozvedia viac o OZ Svatobor, Gréckokatolíckej rómskej misie, OZ Návrat, OZ Cesta von, OZ Dar života, Nadácii Lúč, OZ Aktívny Park Rajec, neziskovej organizácii Depaul Slovensko a OZ Proti prúdu.

Adventné koncerty bude RTVS vysielať každú adventnú nedeľu o 20:10 na Dvojke, reprízu si budú môcť vypočuť poslucháči rádií Regina nasledujúci pracovný deň o 19:00.

RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:22