StoryEditor

Darujte deťom krajšie Vianoce v charitatívnej zbierke #dakujemezavianoce

04.12.2019, 08:06
Autor:
TSTS
Prispieť môžete nákupom virtuálnych produktov.

Organizácia JEDEN RODIČ pripravila v spolupráci so spoločnosťou Bonami v poradí už druhú zbierku pre jednorodičovské rodiny, ktoré sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Práve v rodinách, kde je na celú domácnosť a náklady spojené s jej fungovaním len jeden príjem, je veľmi náročné obstarať čo i len základné potreby pre život. Vianočné sviatky sa tak stávajú obdobím, kedy sa jednorodičia ocitajú pod veľkým tlakom, aby svojim deťom pripravili štedré Vianoce.

Finančná situácia jednorodičov v núdzi nedovoľuje, aby svojim deťom splnili ich vianočné priania. Denne riešia existenčné otázky z viacerých hľadísk, častokrát sa rozhodujú medzi platením povinných poplatkov spojených s bývaním a nákupom potravín. V predvianočnom období viac ako 50 % z nich nemá dostatok financií na zabezpečenie štedrovečernej večere, akú by si ich rodina zaslúžila,” hovorí Eva Marková, riaditeľka neziskovej organizácie Jeden rodič.

Podľa štatistík, takmer 40 percent jednorodičovských domácností je ohrozených chudobou. Tieto rodiny tak majú vo svojom živote ťažký handicap, ktorý je veľmi náročné prekonať vlastným úsilím. 

Prispieť môžete nákupom virtuálnych produktov. Kúpiť môžete napríklad virtuálneho kapra, kapustnicu, misu zemiakového šalátu či vianočný stromček a mnoho ďalších darčekov, ktorými prispejete na dobrú vec. Kúpou týchto produktov pomôžete viacerým rodinám, ktoré to potrebujú.

Celú zbierku, v ktorej sa aj vy môžete stať na chvíľu tým starostlivým rodičom, sprevádza hashtag #dakujemezavianoce a potrvá od 1.12. do 21. 12. 2019. Všetky vyzbierané finančné prostriedky budú odovzdané rodinám, ktoré to najviac potrebujú.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 22:09