Investigation Discovery
StoryEditor

Investigation Discovery mení vizuál a láka fanúšikov, aby sa pri jeho sledovaní stali súčasťou honu za pravdou

01.10.2020, 11:10
Autor:
TSTS
Dokumentárny kanál špecializovaný na kriminálne prípady a vyšetrovanie mení názov i logo.

Investigation Discovery je súčasťou skupiny programov, ktoré prevádzkuje spoločnosť Discovery Communications. Od 1. októbra 2020 tento dokumentárny kanál špecializovaný na kriminálne prípady a vyšetrovanie mení názov i logo v celom regióne EMEA.

Novú vizuálnou identitou kanála a sloganom sa spoločnosť vymedzuje voči ostatným podobným programom, pre ktoré je zločin len jednoduchou zábavou, zatiaľ čo diváci ID sa vďaka jeho prémiovému obsahu stávajú súčasťou honu za pravdou.

Investigation Discovery vysiela rôzne cykly dokumentárnych relácií odhaľujúcich zločin a opisuje rôzne techniky vyšetrovateľov. Kanál je súčasťou portfólia káblových, satelitných alebo internetových televízií. V rámci regiónu EMEA je kanál k dispozícii vo viac ako 116 krajinách, čo predstavuje 53 miliónov domácností.

Nový slogan odkazuje na fakt, že tvorcovia relácií pre ID neúprosne hľadajú pravdu a podporujú všetkých, ktorí im v tom pomáhajú. Ich príbehy zavedú divákov na okraj ľudskej skúsenosti a popisujú najhoršie ľudské správanie. ID je rozprávač, ktorý necháva svoje divákov v neustálom napätí.

Od 4. októbra sa môžu diváci každú nedeľu večer tešiť napríklad na sériu s názvom Gary Ridgway: V mysli netvora (The Green River Killer: Mind Of A Monster), v ktorej je vďaka exkluzívnym rozhovorom a prístupu k stovkám hodín nevidených policajných záberov odhalená šokujúce pravda o jednom z najväčších amerických sériových vrahov.

V nedeľu 11. októbra bude uvedený premiérový diel série Stratení chlapci z okresu Bucks (Lost Boys Of Bucks County). Zmiznutie štyroch mladíkov otriaslo celou inak pokojnou farmárskou komunitou v Pensylvánii. Dokument skúma tento mimoriadny prípad, pri ktorého vyšetrovaní sa miestny policajný tím spojil s FBI, aby spoločne rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu, na konci ktorej na nich čakalo bezcitné monštrum.

Medzi ďalšie októbrové premiéry patrí dokumentárna séria Robert Hansen: V mysli netvora (The Butcher Baker: Mind Of A Monster), zachytávajúce príbeh muža, ktorý v 80. rokoch viedol na Aljaške pekáreň a zavraždil tucty žien, alebo Živá nočná mora (Living A Nightmare : Deadly Message) o rodine, ktorá zúfalo hľadá 23-ročného mladíka, ktorý zmizol v malej komunite Beech Island v Južnej Karolíne.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:48