Reuters
StoryEditor

Dvojka pripravila špeciálny večer na tému koronavírus

19.11.2020, 10:00
Autor:
TSTS
Odvysiela aj investigatívny dokument COVID19: Svet v ohrození.

Vo štvrtok 19. novembra sa bude RTVS na Dvojke vo svojom večernom vysielaní orientovať na súvislosti a pozadie pandémie, ktorá zasiahla takmer celý svet. Divákom prinesieme špeciálnu časť medicínskeho doku seriálu Moja diagnóza, naživo s Gregorom Marešom vedeckú talk show EXPERIMENT špeciál a v premiére aj poľsko-britský investigatívny dokument Discovery Channel COVID19: Svet v ohrození.

Medicínsky doku seriál Moja diagnóza s podtitulom Moja druhá vlna sa tentoraz bude venovať téme onkologickej starostlivosti v čase koronakrízy. Hlavnou hrdinkou príbehu bude známa maliarka Katka Olíková, ktorú k maľovaniu priviedla práve zákerná diagnóza.

Talkshow o vede s Gregorom Marešom EXPERIMENT špeciál: Koronavírus odvysiela Dvojka mimoriadne naživo. Divákom priblíži vedecký pohľad na budúcnosť pandémie a poodhalí aj vývoj slovenských testov na koronavírus. Pozvanie do relácie prijali matematik Richard Kollár, virológ Boris Klempa a molekulárny biológ Peter Celec.

Poľsko-britský investigatívnyo dokument COVID19: Svet v ohrození prinesie doposiaľ nepublikované zábery, napríklad aj z mobilných telefónov obyvateľov mesta Wu-chan, odkiaľ sa vírus mal rozšíriť. Ako sa nákaza dostávala do celého sveta a akým spôsobom sa prejavila v rôznych krajinách a na rôznych kontinentoch? Ako sa s covidom vysporadúvali Čína, USA, Latinská Amerika či Taliansko?

Špeciálny tematický večer na Dvojke zavŕši premiérová časť série GEN.sk (Galéria elity národa), ktorá v profilovom dokumente predstaví vedca Pavla Čekana.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:51