StoryEditor

Dobrovoľnícky projekt Naše Mesto 2021 otvára registráciu pre firmy

11.02.2021, 09:55
Autor:
TSTS
Firmy majú príležitosť vylepšiť svoje okolie a pomôcť komunite, v ktorej pôsobia.

Najznámejšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku – Naše Mesto, ktoré organizuje Nadácia Pontis, otvára registráciu pre firmy. Zapojení zamestnávatelia dostanú možnosť už v júni vyslať svojich pracovníkov na jeden deň do lesov, škôl, komunitných centier či na hrady, ktoré potrebujú pomoc. Firmy tak v čase krízy významne pomôžu organizáciám, ktoré stoja mimo centra pozornosti, a ich zamestnanci vymenia home office za čas s kolegami.

Naše Mesto sa bude tento rok konať 11. júna. Nadviaže na úspech z vlaňajška, keď sa uskutočnilo aj v čase koronakrízy pri dodržiavaní maximálnych bezpečnostných opatrení. Pôjde pritom o okrúhly pätnásty ročník tohto podujatia, ktoré spája firmy, samosprávy a občiansky sektor s jasným cieľom – vyčistiť, skrášliť a viditeľne zlepšiť mestá, v ktorých žijeme.

Vyhráva tu každý – spoločnosti môžu vďaka Nášmu Mestu zvýšiť angažovanosť pracovníkov, organizácie, školy či samosprávy zase dostanú potrebnú pomoc.

„Pre firmy a ich zamestnancov pripravujeme široký výber aktivít ako napríklad čistenie brehov riek a parkov, úpravu areálov škôl, škôlok a nízkoprahových centier, alebo záchranu známych slovenských hradov, “ povedal výkonný riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša a dodáva: „Podobne ako vlani, aj tento rok budeme klásť mimoriadny dôraz na zdravie. Napriek náročnej situácii urobíme všetko preto, aby sa podujatie mohlo bezpečne uskutočniť, pretože pomoc občianskym organizáciám, rôznym združeniam a školám je v čase koronakrízy potrebnejšia ako kedykoľvek predtým.“

Jednotlivé aktivity na Našom Meste budú aj v roku 2021 prebiehať za prísnych hygienických opatrení a v malých kolektívoch. Na jednu aktivitu sa budú môcť prihlásiť len ľudia z jednej firmy. Väčšina pracovných činností sa bude konať v exteriéri. Zároveň ani tento rok z bezpečnostných dôvodov nebudú zaradené aktivity v domovoch pre seniorov.

Firmy, ktoré majú záujem zúčastniť sa podujatia, sa môžu už dnes registrovať na webe. Registrácia sa uzatvorí 18. marca 2021. Prihlasovanie konkrétnych účastníkov, ako aj výber aktivít bude následne prebiehať od 6. mája.

O Našom Meste

Naše Mesto je najznámejšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. Vlani sa doň zapojilo približne 3 550 dobrovoľníkov v rôznych lokalitách po celom Slovensku. Pracovníci z 84 firiem a inštitúcií priložili ruku k dielu v 14 slovenských mestách a ich okolí. Pomohli tak 97 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie.

Nadácia Pontis

01 - Modified: 2022-02-02 09:52:45 - Feat.: - Title: Zodpovedné firmy sa môžu aj tento rok uchádzať o ocenenie Via Bona Slovakia 02 - Modified: 2021-11-16 08:16:01 - Feat.: - Title: #GivingTuesday: Každá ruka môže byť pomocná 03 - Modified: 2021-06-28 14:33:41 - Feat.: - Title: Láska ani móda nepoznajú hranice. Značka Dedoles vyjadrila podporu LGBT+ 04 - Modified: 2020-11-24 10:43:01 - Feat.: - Title: Kampaň ku #GivingTuesday vznikla z domácich videí známych Sloveniek a Slovákov 05 - Modified: 2020-11-11 10:22:25 - Feat.: - Title: Nadácia Pontis vyhlásila najzodpovednejšie firmy za rok 2019. Hlavnú cenu získali ESET a Profesia
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 18:10