StoryEditor

Campus Cowork kvôli kríze urýchlil spustenie novinky. Ponúka hybridné kancelárie

19.03.2021, 14:50
Autor:
redred
Alternatíva kancelárskych priestorov umožňuje spoločnostiam využívať priestor pre zamestnancov na rotačnej báze.

Súčasný krízový stav priniesol so sebou zmeny vo firemnej kultúre mnohých spoločností na Slovensku. Pandemická situácia prinútila zamestnávateľov k nariadeniu práce z domova, a tak pracoviská, ktoré si vyžadujú nemalé náklady, zívajú prázdnotou už takmer rok. Aj napriek veľkej finančnej záťaži si však manažéri uvedomujú, že dlhodobo nie je vhodné ani výhodné nechať veľkú časť tímu pracovať takýmto spôsobom. Campus preto prichádza s riešením, ktoré pomôže zamestnávateľom udržať pracovnú morálku a zároveň je pre nich výhodnejšie ako spôsob doterajšieho fungovania.

Bratislavský Campus, víťaz súťaže Office roka v kategórii inovatívna kancelária, spustil novinku ponúkajúcu bezpečné a flexibilné pracovné miesta. Alternatíva kancelárskych priestorov je prispôsobená potrebám spoločností s jednotkami zamestnancov, až po väčšie firmy so stovkami ľudí. Okrem prvotriednych prepracovaných priestorov chce Campus osloviť firmy aj radikálnym znížením nákladov na priestory a ich prevádzku.

Hybridné kancelárie

Produkt nazývaný hybridné kancelárie, umožňuje spoločnostiam využívať priestor a služby v plnej miere pre všetkých členov svojho tímu na rotačnej báze. Firmy, ktorých zamestnanci prakticky nemôžu pracovať z domu, potrebujú pravidelne organizovať tímové stretnutia, alebo dbajú na dôležitosť utužovania vzťahov prostredníctvom fyzického kontaktu, môžu využívať priestory Campusu takým štýlom a v takom rozsahu, aký si sami nastavia. Týmto spôsobom dokáže firma radikálne znížiť mesačné náklady spojené s kancelárskym miestom na jedného zamestnanca, ktorý momentálne v Bratislave činí približne 300 - 350 €.

“Urobili sme si prieskum a viedli niekoľko osobných rozhovorov s reprezentantmi rôznych firiem. Ukázalo sa, že ak by firmy mali takú možnosť, preferovali by zmenšenie momentálnej prenajímanej plochy, alebo dokonca jej úplné zrušenie. A to nielen v súčasnej situácii, ale aj v budúcnosti. Dôvod, prečo veľa firiem ostáva vo svojich priestoroch hoci ich nevyužívajú, sú najmä drahé exit terms a v niektorých prípadoch neexistujúce alternatívy. Vymenením väčších kancelárií za menšie však spoločnostiam neodpadajú položky ako investícia, energia a čas, ktoré do nových priestorov musia vložiť. A práve s tým im dokážeme vďaka našim produktom pomôcť,” hovorí Sandra Hemzová, COO v Campus Cowork.

Campus Cowork

​Kombinácia práce v tíme s home officeom

Campus ponúka firmám prvotriednu kvalitu služieb a kancelárskych priestorov s viacerými výhodami. Toto moderné prostredie je ideálne tiež pre organizáciu konferencií, pracovných stretnutí alebo teambuildingov. Okrem znížených nákladov garantuje Campus Cowork aj flexibilné kontrakty prispôsobené potrebám svojich zákazníkov. Neposlednou výhodou je možnosť okamžitého nástupu, či komunitný networking.

Coworkingovú komunitu v súčasnosti tvoria tímy od menších startupov a inovátorov, po väčšie firmy využívajúce práve hybridný model kancelárií. Medzi ne patrí napríklad NAY, Bolt či Exponea, ktorá bola akvírovaná americkým gigantom a preslávila sa vo svojom odbore na celom svete.

“Máme skúsenosti najmä s progresívnymi manažérmi, ktorí si uvedomujú, že súčasný stav nie je konečný a nepretržitá práca z domu je len dočasné riešenie. Ukázalo sa, že spoločnosti budú preferovať, aby zamestnanci trávili mimo tradičných kancelárií 30 - 50 % svojho pracovného času. Kombinácia času stráveného v tíme a práce z domova sa preto javí ako vhodný a dlhodobo preferovaný model fungovania vo väčšine firiem. Už dnes je jasné, že nedostatok fyzického kontaktu s kolegami má negatívny vplyv na firemnú kultúru, preto sme nesmierne radi, že prichádzame s takouto možnosťou aj na slovenský trh,” dodáva Hemzová.

Campus Cowork

​O Campus Cowork

Campus Mlyny funguje v Bratislave od roku 2016. O dva roky neskôr sa tento coworking rozšířili aj do centra mesta, kde vznikol Campus City. Dve miesta určené k práci tvoria jednu prepojenú komunitu a ponúkajú viacero možností ako pracovať, od flexibilného sedenia v hotdesku až po vlastný fixdesk alebo kanceláriu. Priestory svojim klientom ponúkajú výhodu networkingu a s ním spojené biznisové príležitosti či virtuálne konferencie na rôzne biznisové a spoločenské témy.

01 - Modified: 2020-11-26 08:02:25 - Feat.: 0 - Title: Office roka 2020 bude v znamení transformácie pracovného prostredia 02 - Modified: 2020-02-06 18:24:22 - Feat.: 0 - Title: Office roka: Ktoré kancelárie zabojujú tento rok o titul? 03 - Modified: 2020-03-20 07:50:17 - Feat.: 0 - Title: Office roka 2019: Absolútnym víťazom je HB Reavis
01 - Modified: 2019-02-22 06:11:48 - Feat.: - Title: Toto sú najkrajšie kancelárie na Slovensku 02 - Modified: 2017-02-24 14:43:54 - Feat.: - Title: Toto sú najkrajšie kancelárie na Slovensku
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 01:29