Vanish
StoryEditor

Značka Vanish sa rozhodla podporiť organizáciu Ekocharita Slovensko Slovensku

14.06.2021, 09:24
Autor:
TSTS
Cieľom je prispieť k trvalej udržateľnosti našej planéty šetrením prírodných zdrojov a znižovaním množstva zbytočného odpadu.

Už nielen staré známe „ Vanish - škvŕn a špiny sa zbavíš“. Značka Vanish sa rozhodla podporiť občianske združenie EKOCHARITA Slovensko Slovensku, ktoré spája dobročinnosť a ekológiu. Spoločnou misiou tohto projektu je prispieť k trvalej udržateľnosti našej planéty šetrením prírodných zdrojov a znižovaním množstva zbytočného odpadu.

Kateřina Přinosilová, brand manažérka pre značku Vanish vysvetľuje: „Citlivo vnímame alarmujúcu situáciu so znečisťovaním životného prostredia a odpadmi. Chceme prispieť  k trvalej udržateľnosti našej planéty. Preto sa snažíme viesť ľudí k tomu, aby zbytočne neplytvali prírodnými zdrojmi a nenakupovali bezhlavo stále nové módne kúsky. Veríme, že správna starostlivosť pomocou našich produktov predĺži životnosť oblečenia.

Ročne sa celosvetovo vyprodukuje viac ako 80 miliárd kusov oblečenia, pričom až 70 percent končí na skládkach. Ani Slovensko v tomto trende nezaostáva. Ako uvádza Juraj Kunák z organizácie EKOCHARITA Slovensko Slovensku: „Čísla sú šialené. Len my vyzbierame 250 ton oblečenia mesačne, ale v podstate z celoslovenského konzumu je to možno 5 percent." Použiteľné oblečenie, ktoré vyzbierajú vo vyše 1300 kontajneroch, putuje rôznym charitatívnym organizáciám a  ďalším spracovateľom.

So sloganom „ Za svet, kde oblečenie robí radosť znova a znova“  sa značka Vanish snaží napĺňať svoju stratégiu zodpovedného podnikania. „V súlade s týmto presvedčením sme sa rozhodli podporiť organizáciu EKOCHARITA, ktorá nás zaujala svojim poslaním. Na jej aktivity venujeme 15 centov z každého produktu značky Vanish, ktorý sa predá na Slovensku v priebehu júna 2021. Z časti príspevku sa zafinancujú ich zberné nádoby na textil a z časti charitatívne aktivity organizácie,“ dodáva Kateřina Přinosilová.

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 08:32