Prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko Dominika Nestarcová, Mária Smejová ako zástupkyňa za SodaStream, reprezentant v zjazdovom lyžovaní Andrej Petrík a národná riaditeľka ŠOS Eva Gažová.
StoryEditor

SodaStream podporuje reprezentantov Slovenska na Špeciálnych olympiádach

08.07.2021, 15:40
Autor:
TSTS
Pitný režim športovcov podporí prístrojmi a fľašami z limitovanej slovenskej edície.

Špeciálne olympiády Slovensko dávajú športovcom s intelektuálnym znevýhodnením šancu ukázať, čo v nich je, prekonať samých seba a prežiť radosť z účasti na pretekoch a z víťazstva. Celoročným cyklom tréningov a súťaží doma aj vo svete v rôznych športoch vytvárajú pre deti aj dospelých s intelektuálnym znevýhodnením nové príležitosti na rozvíjanie ich fyzických a duševných schopností.

Zástupcovia spoločnosti FAST PLUS, a. s., ktorá je výhradným distribútorom značky SodaStream pre Slovensko, sa rozhodli podporiť pitný režim zanietených športovcov prístrojmi a fľašami z limitovanej slovenskej edície. Tie budú naši reprezentanti používať už v športovej príprave na Špeciálne olympiády, ktorá je v plnom prúde. Fľaše SodaStream s čičmianskym vzorom sa stanú aj exkluzívnym doplnkom výpravy na Svetové zimné hry Špeciálnych olympiád, ktoré sa budú konať v januári 2022 v ruskej Kazani.

Zaujímavosťou je, že tak ako SodaStream, aj Špeciálne olympiády Slovensko používajú čičmiansky motív ako slovenský exkluzívny vzor jedinečnosti našej krajiny. Čičmianske vzory budú mať športovci s intelektuálnym znevýhodnením na svojom oblečení na Otváracom aj Záverečnom ceremoniáli, na stupni víťazov, ako aj na súťažnom, resp. pretekárskom oblečení.

Za všetkých reprezentantov prevzal fľaše a prístroj SodaStream Andrej Petrík.

​„Naše fľaše zo špeciálnej národnej edície svojou originalitou vynikajú medzi ostatnými národnými fľašami SodaStream. Preto sme nimi chceli podporiť výnimočných, snaživých ľudí. Našli sme ich v našich športovcoch, ktorí nás budú reprezentovať na Špeciálnych olympiádach,“ prezradila Mária Smejová zo spoločnosti Fast Plus. „Mňa osobne mrzí, že o týchto talentovaných a úspešných ľuďoch takmer nepočuť. Tvrdo trénujú, tešia sa z každého úspechu a každá prehra ich ešte viac poháňa k prekonaniu samých seba. Intelektuálne znevýhodnení športovci majú rovnakú chuť víťaziť a sú rovnako hrdí na možnosť reprezentovať Slovensko, ako každý iný športový reprezentant,“ dodala.

Mária Smejová so zjazdovým lyžiarom Andrejom Petríkom, ktorý bude reprezentovať Slovensko na Svetových hrách Špeciálnych olympiád v Kazani 2022.

​„Inklúzia je u nás ešte stále v plienkach, pritom spôsobov, ako žiť s rôznorodosťou, je nekonečné množstvo. Spojením týchto dvoch špeciálnych projektov sme chceli vyjadriť podporu našim intelektuálne znevýhodneným reprezentantom na Špeciálnych olympiádach a zároveň aj upriamiť pozornosť na túto skupinu ľudí, ktorí robia dobré meno Slovensku,“ ozrejmuje vznik projektu Michaela Hanáková z PR agentúry 10/10 Communications.

Národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko Eva Gažová netají nadšenie zo spolupráce. „Ďakujeme SodaStreamu za starostlivosť o pitný režim športovcov s intelektuálnym znevýhodnením. Tak ako ÚĽUV, ktorý daroval výprave čiapky, šále a rukavice s čičmianskym vzorom, tak je spojitosť so značkou SodaStream viac ako vítaná a vážená, pretože jej zmýšľanie o prezentácii krajiny a našich slovenských hodnôt je rovnaké. Táto podpora slovenských reprezentantov s intelektuálnym znevýhodnením dodáva spolupráci hodnotu porozumenia a inklúzie,“ povedala pri príležitosti odovzdávania fliaš intelektuálne znevýhodneným športovcom národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko Eva Gažová.

A odkaz športovcov pre SodaStream? Znel jasne: STE SPECIAL! #smespecial

01 - Modified: 2021-05-21 13:13:30 - Feat.: 0 - Title: SodaStream prináša na trh príchute od Pepsi 02 - Modified: 2020-09-11 12:02:47 - Feat.: 0 - Title: SodaStream prichádza s novou službou: Bombičku vám dovezú až domov 03 - Modified: 2021-04-12 18:48:24 - Feat.: 0 - Title: Pepsi či Mirindu si vyrobíte aj doma. SodaStream predstavuje rôzne príchute
01 - Modified: 2022-04-06 10:54:47 - Feat.: - Title: Na Slovensku máme prvú bezPETkovú firmu 02 - Modified: 2022-03-22 15:04:32 - Feat.: - Title: Dostatok čistej vody nie je všade samozrejmosťou. Viete, aký najväčší poklad máme na Slovensku? 03 - Modified: 2022-01-25 18:14:46 - Feat.: - Title: Juraj "Šoko" Tabaček sa stal tvárou kampane, ktorá má za pár dní takmer milión videní 04 - Modified: 2021-09-20 08:17:37 - Feat.: - Title: SodaStream prekročil hranicu 700 autorizovaných predajcov 05 - Modified: 2021-05-21 13:13:30 - Feat.: - Title: SodaStream prináša na trh príchute od Pepsi
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 19:09