StoryEditor

Redaktorka RTVS prejde na bicykli 400 kilometrov naprieč Slovenskom. Prinesie osudy ľudí, ktorí hľadajú pomoc

23.07.2021, 14:20
Autor:
TSTS
Marianna Kovácsová precestuje počas leta na bicykli Slovensko v rámci charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku.

Redaktorka a moderátorka programu Rádia Slovensko Dobré ráno, Slovensko!, Marianna Kovácsová, prejde počas leta na bicykli naprieč Slovenskom. V novom charitatívnom projekte Rádio Slovensko Slovensku priblíži osudy ľudí, občianskych združení, ale aj zvieracích útulkov, ktoré sú združené v projekte ludialudom.sk. Pridať sa k nej a pomôcť svojou troškou budú môcť aj poslucháči Rádia Slovensko.

Rádio Slovensko prinesie vo svojom vysielaní v termíne od 26. júla do 20. augusta denný projekt Rádio Slovensko Slovensku – každým dobrým skutkom vyladené. Poslucháči vďaka nemu spoznajú rozličné osudy ľudí, združení či organizácií, ktoré hľadajú pomoc prostredníctvom spolupráce s portálom ludialudom.sk. Cieľom projektu je bližšie ich predstaviť a poukázať na potrebu súdržnosti a pomoci v dnešných časoch.

„Veľmi sa mi táto myšlienka páči. V médiách, ktorými prechádza naozaj veľa rozličných zbierok, vnímame, že ľudia sú štedrí najmä počas vianočného obdobia. Naším cieľom je poukázať na potrebu súdržnosti a spolupatričnosti aj počas bežných dní v roku,“ povedala redaktorka Marianna Kovácsová, ktorá vybraných respondentov navštívi, a to veľmi netradične - na bicykli. „Počas týchto dní prebicyklujem celé Slovensko, budem mať v nohách viac ako 400 km. Je to môj osobný vklad do tejto akcie a verím, že prinesie svoje ovocie. Rovnako verím, že sa ku mne po ceste pripoja ďalší cyklisti, ktorí aktivitu tiež aspoň niekoľkými kilometrami podporia,“ dodáva odhodlane.

RTVS

Štyri etapy cyklotrasy

Marianna na svojej cyklotrase prejde 4 etapy. Prvú etapu predstavujú lokality Prešov, Sabinov, Torysa, Stará Ľubovňa, Kežmarok a Starý Smokovec. V druhej etape navštívi Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Zázrivú, Terchovú, Žilinu a Bytču. V tretej etape Nimnicu, Ilavu, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany a Trnavu. Posledná, štvrtá etapa, pozostáva z miest Trnava, Sereď, Galanta, Senec, Pezinok a Bratislava. Vo všetkých mestách spoznáme nielen ľudí či organizácie, ktoré potrebujú pomoc, ale aj ich bližších a vzdialenejších príbuzných a spolupracovníkov, ktorí nám osudy a potreby žiadateľov o pomoc priblížia.

Medzi prezentovanými príbehmi budú osudy detí aj dospelých s ťažkým zdravotným stavom, ale aj organizácie podporujúce slovenské hudobné talenty, cyklistické aktivity, združenie pomáhajúce rodinám so zdravotne postihnutými deťmi a mladistvými, detský domov, rodina postihnutá dôsledkami koronakrízy či organizácia zameraná na ochranu karpatskej divočiny.

RTVS

„Našu iniciatívu sme sa rozhodli spojiť s portálom ludialudom.sk, lebo je adresná,“ povedal Milan Urbaník, intendant Rádia Slovensko, autor projektu: „Nejde o pomoc nejakej organizácii, ktorá prostriedky následne prerozdeľuje, ale o pomoc konkrétnym ľuďom, rodinám, organizáciám. Samozrejme, ak niekto bude chcieť pomôcť, nemusí si nutne vybrať z príbehov, ktoré budeme predstavovať v relácii Rádio Slovensko Slovensku.“

Konkrétne príbehy boli vyberané tak, aby predstavovali širokú škálu nielen ťažkostí, ale aj príjemných snáh, ktorými je popretkávané celé Slovensko a ktoré zároveň potrebujú pomoc či podporu. „Som rád, že aj Rádio Slovensko bude mať svoj charitatívny projekt. Cieľ je rovnaký, ako v akomkoľvek počine takéhoto charakteru - pomoc,“ povedal Urbaník. „Je mi jasné, že v úvodnom roku oslovíme len malú množinu tých, ktorí to potrebujú, ale verím, že v budúcich rokoch nájde táto iniciatíva Rádia Slovensko ďalšie pokračovanie a s dobrou myšlienkou a láskavou pomocou našich poslucháčov pomôžeme tam, kde to bude v našich spoločných silách,“ dodal.

Príbehy a výzvy môžete počúvať na vlnách Rádia Slovensko od 26. júla pravidelne od pondelka do piatka v relácii Dobré ráno, Slovensko! s Petrou Bernasovskou a Richardom Dedekom, a následne počas celého dňa v krátkych reportážnych vstupoch.

01 - Modified: 2020-09-18 07:39:27 - Feat.: - Title: Ranné vysielanie Rádia Slovensko sa od pondelka zmení. Vysielať bude z nového štúdia s novými moderátormi 02 - Modified: 2016-07-05 09:43:16 - Feat.: - Title: Akí sú poslucháči najpočúvanejších rádií na Slovensku? (prieskum)
menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:09