Slovensko chutí
StoryEditor

Slovensko chutí ukáže tradičné slovenské jedlá v netradičnej podobe

04.02.2015, 13:04

RTVS predstavuje novú kuchársku šou Slovensko chutí, v ktorej sa recepty z rôznych regiónov Slovenska premieňajú do ľahšej, modernejšej podoby, aby sa tak dostali aj na stoly reštaurácií a divákov. Premiéru bude mať 10. februára na Jednotke.

V Slovensko chutí predstavíme slovenské gazdinky, kuchárky a ich tradičné recepty, ale aj kuchárov majiteľov reštaurácií a ich zamestnancov z rôznych regiónov Slovenska. Sprievodcami novej šou budú Silvia Pilková, autorka šiestich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne, milovníčka dobrého jedla a skvelá domáca kuchárka, a Michal Šiška, mladý šéfkuchár, ktorý varil u Jamieho Olivera, otvoril po celom svete štrnásť pobočiek jeho slávnej reštaurácie, aby si napokon v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu.

Silvia a Michal budú putovať po Slovensku a zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Silvia sa nechá inšpirovať receptami, ktoré jej už teraz posielajú ľudia z celého Slovenska. V prvej častiSlovensko chutí Silvia a Michal navštívia domácnosť, kde im hlava rodiny varí jedlo, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné. Vysvetlí a ukáže nielen postup jeho prípravy, ale prezradí aj príbeh, ktorý sa za týmto pokrmom skrýva a prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí. Michal sa následne vyberie do jednej z reštaurácií v okolí, aby zistil, či by si toto  tradičné jedlo v ľahšej a zmodernizovanej podobe nenašlo svoje miesto na jedálnom lístku. Spolu so Silviou napokon v reštaurácii navaria vlastnú verziu tradičného receptu. 

Diváci sa tak v každej časti zoznámia s dvomi receptami – s tradičným jedlom a s jeho odľahčenou verziou. Dozvedia sa veľa zaujímavých informácií a bonusom budú príbehy ľudí z každého kúta Slovenska a dobrá atmosféra, ktorú Silvia s Michalom v každej domácnosti dokážu vytvoriť.

Na prvú časť novej kuchárskej šou Slovensko chutí sa diváci môžu tešiť na Jednotke v utorok 10. februára o 21:30 hneď po šou Nikto nie je dokonalý. RežiséromSlovensko chutí je Rado Štefanov, ktorý sa podieľal aj na úspešných projektoch RTVS Milujem Slovensko či NAJ dedinka Slovenska.

http://youtu.be/lC8s80jb4f0

Zdroj: RTVS

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:59