StoryEditor

ŠKODA Superb Combi vyhrala cenu Red Dot Award za produktový dizajn

31.03.2016, 11:01
Medzinárodná odborná porota súťaže Red Dot Award označila novú generáciu modelu ŠKODA Superb Combi za víťaza v kategórii Product Design. Zhruba pred pol rokom predstavené kombi strednej triedy zvíťazilo v jednej z najprestížnejších dizajnových súťaží na svete.

Dokonalou kombináciou estetiky a funkčnosti podčiarkuje vlajková loď značky ŠKODA vo verzii kombi strojársku aj dizajnérsku kompetenciu značky. Toto kombi strednej triedy sa predstavilo ako vášnivý, moderný a emocionálny automobil. S vynikajúcou ponukou priestoru a modernými asistenčnými systémami pre zlepšenie bezpečnosti, komfortu a konektivity postúpila nová generácia modelu Superb na najvyššie priečky v strednej triede.

Vďaka týmto prednostiam mal modelový rad Superb vynikajúci štart a bol priaznivo prijatý ako zákazníkmi, tak odbornou verejnosťou. Teraz presvedčil špičkový model značky ŠKODA svojou dynamickou a štýlovou eleganciou aj hviezdne obsadenú porotu dizajnovej súťaže Red Dot Award.

„Sme radi, že sa emocionálne tvaroslovie nových modelov značky ŠKODA stretlo s tak priaznivým ohlasom,“ hovorí šéfdizajnér značky ŠKODA Jozef Kabaň. „Dnes sa na predmety každodennej potreby nenahliada iba z hľadiska funkčného, ​​ale aj z hľadiska emocionálneho. Automobily značky ŠKODA sa budú aj naďalej od konkurencie odlišovať presvedčivou rovnováhou medzi funkčnosťou a estetikou,“ dodáva Kabaň.

Nová generácia modelu Superb Combi prenáša nové expresívne tvaroslovie značky ŠKODA do segmentu automobilov kombi strednej triedy. Súčasne dosahuje nový Superb Combi nové dimenzie v oblasti priestrannosti a komfortu. S batožinovým priestorom s objemom 660 litrov dosiahol tento automobil najlepšie hodnoty vo svojom segmente. Pri sklopených zadných sedadlách vzrastie objem batožinového priestoru dokonca až na 1 950 litrov. Okrem veľkorysej ponuky priestoru ponúkne aj rad Simply Clever detailov.

Profesor Dr. Peter Zec, iniciátor a CEO súťaže Red Dot Award, vysvetľuje: „Svojimi výkonmi dokazujú víťazi súťaže Red Dot nielen mimoriadne výtvarné kvality, ale zároveň ukazujú, že dizajn je integrálnou súčasťou inovatívnych riešení produktov.“ Jeho osobné hodnotenie nového laureáta: „Nový Superb má skvelú siluetu, je to prekrásne auto.“

Grémium nezávislých odborníkov, udeľujúcich ceny Red Dot, diskutuje o jednotlivých prihlásených dielach a hodnotí ich priamo na mieste podľa kritérií, ako sú stupeň inovácie, formálne kvality, funkčnosť a šetrnosť k životnému prostrediu. Cena Red Dot je na celom svete považovaná za pečať kvalitného produktového dizajnu a v tomto roku sa udeľuje už po šesťdesiatyprvýkrát. So zhruba 5 000 ročne prihlásenými produktmi z viac ako 50 krajín je navyše tiež jednou z najväčších dizajnových súťaží na svete. Porota je zložená z nezávislých výtvarníkov a odborných novinárov. V roku 2016 je prvýkrát zložená zo 41 členov, čo je najvyšší počet v celej histórii tejto renomovanej súťaže.

ŠKODA získala ocenenie Red Dot už po deviaty raz. Ako prvý model tradičnej českej automobilky sa ním v roku 2006 mohla pochváliť Octavia Combi. V roku 2013 získal Red Dot Award model ŠKODA Rapid a s ním prvýkrát tiež nový emocionálny dizajn značky.

 

Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:57