StoryEditor

Na obrazovky pricvála nový Winnetou. Premiéru bude mať aj Mauglí, Adele či Love song

24.12.2016, 21:22
Autor:
hrnhrn
Po štedrovečernej klasike prinášame tipy na televízne premiéry na 1. a 2. sviatok vianočný.

Prvý sviatok vianočný - nedeľa 25. decembra

Vojna a mier 1 (Dvojka 20:10)

Veľkolepé spracovanie jedného z najvýznamnejších diel svetovej literatúry uvedie v premiére Dvojka. Nový šesťdielny britský seriál Vojna a mier sa odohráva na začiatku 19. storočia v Petrohrade. Francúzska armáda pod Napoleonovým velením vtrhla do Rakúska a začala ohrozovať Rusko. Počas zúriacej vojny sa stretávame s žiarivou elitou ruskej šľachty. Pierre, Nataša a Andrej sú mladí ľudia plní nádejí, ambícií, hľadajúci zmysel života a svoje miesto v spoločnosti. Ich príbehy sa odohrávajú na pozadí vojny a mieru.

Kniha džungle (HBO 20:00)

Pôsobivý príbeh Mauglího a jeho vlčej rodiny, ktorý napísal Rudyard Kipling v roku 1894, sa dočkal už siedmich filmových spracovaní. Naznámejšia je animovaná, disneyovská, verzia z roku 1967. Aj z nej čerpá najnovšia verzia režiséra Jona Favreaua, ktorá získala celosvetový úspech. Fantastický svet je takmer celý digitálny. Jediným živým tvorom pred kamerou je Neel Sethi, predstaviteľ Mauglího. Napriek tomu vyzerajú zvieratá ako živé. Nahovorili ich herci ako Bill Murray, Ben Kingsley či Scarlett Johansson. Dobrodružná rozprávka mala premiéru v slovenských kinách v polovici apríla.

Falcon

​Vianočné V siedmom nebi (JOJ 20:30)

V spolupráci s nadáciou Ľudia ľuďom prináša TV Joj príbehy obyčajných ľudí. Príbehy, ktoré vyčaria úsmev na tvári, ale aj rozplačú celé Slovensko. Nechýbajú ani známe osobnosti, ktoré príbehy snívajúcich prežijú spolu s nimi. Vo vianočnom vydaní relácie to bude predseda parlamentu Andrej Danko. Vilo Rozboril priblíži aj príbeh manželov, ktorí sa roky bezvýsledne snažia o bábätko. Novú nádej budú hľadať v rodisku Ježiša Krista. V ďalšom príbehu si Vilo Rozboril s partnerkou Sandrou zoberú ťažko skúšanú rodinu pod ochranné krídla. Pomôžu aj ťažko chorému chlapcovi, ktorý má už 20 rokov, no jeho vek sa zastavil.

TV JOJ

​Dračia nevesta (Markíza 20:30)

Ruská fantazijná rozprávka je príbehom princeznej Miroslavy, ktorú drak unesie uprostred svadby a uväzní ju na hrade na opustenom ostrove. Princezná príde o všetko – svoju rodinu, priateľov i ženícha. Jediné, čo jej zostane, je život na ostrove a pravidelné stretnutia so záhadným mladíkom Armanom. Lenže, kto je Arman zač a ako sa dostal na opustený ostrov, sa dozvedá Miroslava príliš neskoro. Láska k dračiemu princovi je trpká a strašidelná.

Druhý sviatok vianočný - pondelok 26. decembra

Kapitán Sabertooth (Joj 16:50)

Nórska dobrodružná komédia rozpráva príbeh jedenásťročnej siroty. Chlapec Pinky žije na ostrove Neviditeľná zem, kde vládne kráľ Siedmich morí, pirátsky kapitán Sabertooth. Sirota hľadá svojho strateného otca a pre poznanie pravdy je ochotná prekonať aj najnebezpečnejšie prekážky. Nastúpi na palubu pirátskej lode kapitána Sabertootha a podnikne dobrodružnú cestu za legendárnym pokladom kráľa Rufusa do exotického kráľovstva Lama Rama. Doteraz najnákladnejšia snímka nórskej kinematografie je prvou časťou plánovanej filmovej trilógie.

TV JOJ

​Adele - koncert v Londýne (Dvojka 20:10)

V mimoriadnom programe televíznej stanice BBC predstaví britská populárna speváčka nielen svoje najznámejšie hity, ale odhalí aj menej známe stránky svojej osobnosti, ktoré doposiaľ verejnosti neukázala. Dokumentárny film priblíži aj jej prvé televízne vystúpenie s piesňou Skyfall, ktorá bola soundtrackom rovnomennej bondovky.

Winnetou 1 – Nový svet (Jednotka 20:25)

Príbeh o náčelníkovi Apačov opäť ožíva. Filmovej klasiky sa ujal režisér Philipp Stolzl a vytvoril úplne nové príbehy pokrvných bratov. Sú inšpirované románmi Karla Maya, ale v celkom novom, modernom spracovaní. Jednotka má pripravené tri príbehy - Nový svet, Tajomstvo Strieborného jazera a Posledný boj. Prvý diel odvysiela 26. decembra a obdeň (v stredu 28. 12. a piatok 30. 12. o 20:25) druhý a tretí diel. RTVS uvedie minisériu už 24 hodín po celosvetovej premiére.

RTVS

Dovolenka za trest (Markíza 20:30)

Po katastrofickom rande na slepo sa single rodičia Lauren (Drew Barrymore) a Jim (Adam Sandler) zhodnú len na jedinej veci - už nikdy nechcú jeden druhého vidieť. Lenže neskôr si nezávisle na sebe objednajú fantastickú rodinnú dovolenku a... celý týždeň sa musia deliť o luxusný apartmán na safari. Dovolenka za trest je po filmoch 50-krát a stále po prvý raz a Pieseň pre nevestu treťou komédiou, v ktorej sa stretlo herecké duo Barrymore a Sandler.

Sherlock: Ohavná nevesta (Dvojka 21:15)

Fenomenálny detektív sa vracia v špeciálnej viktoriánskej podobe. Sherlock Holmes a jeho verný spoločník doktor Watson, v neodolateľnom podaní Benedicta Cumberbatcha a Martina Freemana, sa tentokrát výnimočne ocitnú v Londýne na konci 19. storočia. V prostredí a dobe, kam dobrodružstvá slávneho detektíva pôvodne umiestnil Arthur Conan Doyle. Britskí scenáristi opäť predvádzajú svoju nevyčerpateľnú studnicu nápadov a niekedy až absurdne prelínajú minulosť so súčasnosťou.

RTVS

​Love song (Jednotka 22:15)

Gretta (Keira Knightley) a jej priateľ Dave (Adam Levine) sú spolu už od vysokej školy a spoločne skladajú hudbu. Keď Dave podpíše zmluvu s jednou z najväčších nahrávacích spoločností, odsťahujú sa spolu do New Yorku, aby začali život, o akom vždy snívali. Dave však rýchlo získanú slávu nezvládne a Grettu opustí. Všetko sa zmení, keď Gretta stretne bývalého hudobného producenta Dana (Mark Ruffalo). Z náhodného stretnutia dvoch sklamaných ľudí začne vznikať hudba, ktorá možno nedobyje svet, ale rozhodne si získa srdcia ľudí.

01 - Modified: 2016-12-22 06:33:02 - Feat.: 0 - Title: RTVS má špeciálne vianočné prekvapenie. Na obrazovky sa vráti legendárny Winnetou 02 - Modified: 2016-12-24 06:37:43 - Feat.: 0 - Title: Čo by ste cez Vianoce určite mali vidieť? Odporúčajú šéfovia slovenských televízií 03 - Modified: 2016-12-24 14:11:48 - Feat.: 0 - Title: Filmy, ktoré by na Vianoce nemali chýbať
01 - Modified: 2018-12-28 09:07:14 - Feat.: - Title: Slováci majú radi klasiku. Počas Vianoc ju uprednostnili pred novinkami 02 - Modified: 2018-12-30 07:35:52 - Feat.: - Title: Aký bude Silvester v televízii? Tradičný, filmový, hororový aj hudobný 03 - Modified: 2018-12-27 10:00:07 - Feat.: - Title: Popoluška je neprekonateľná. Na Štedrý večer si ju pozrelo milión divákov 04 - Modified: 2018-12-21 05:52:16 - Feat.: - Title: Tipy pre seriálových fanúšikov: televízie majú pripravené sviatočné maratóny 05 - Modified: 2018-12-24 10:10:43 - Feat.: - Title: Vianoce nie sú len o Popoluške. Prinášame televízne tipy na filmy z iného súdka
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 05:23